X Factor-dommeren følte sig censureret, hver gang han nærmede sig S-toppen, da han blev interviewet i S's medlemsblad 'Socialdemokraten'. Derfor lagde han sin egen version af interviewet ud på Facebook. Her er hele svadaen.

Thomas Blachman forklarede sin handling i en statusopdatering på Facebook, hvor han skrev:

- Det socialdemokratiske medlemsblad ”Socialdemokraten” kontaktede mig, for at stille mig spørgsmål og høre hvorfor jeg har stemt socialdemokratisk hele mit liv. Det gad jeg godt selv at finde ud af, så jeg svarede ja. Men efter at jeg idag gennemlæste deres Se&Hør-style-redigering, indså jeg at jeg var blevet censureret hver gang, jeg nærmede mig parti toppen. Jeg sagde, at de kunne rende mig, og at jeg selv ville publicere den ucensurerede version i aften, så det gør jeg hermed.

Derefter lagde Blachman original-interviewet ud. Her er det (I originalversion, uden tekstredigering):

- Du fortæller i bogen ”Det kolossale menneske”, at du stemmer socialdemokratisk. Hvad får dig til at sætte dit kryds der?

Du har ret min hånd kommer til at skælve i mørket næste gang jeg skal sætte mit kryds, for hvor fanden er den lidenskab henne til at skabe et samfund af sammenhold der kan dæmme op imod den stadig stigende ensomme egoisme. Folket arbejder hårdt men uden plan, for arkitekterne har svigtet historisk.

Helle formulerer sig selv som endnu en privatiserede lykkerider og hendes embedsmænd er blottet for menneskeligt klarsyn, vision og genialitet. Det ville ikke komme bag på mig hvis scoialdemokratiets næste parole lød "Ned med skatten og op med humøret".

Jo mindre klart et billede vores oppositions leder tegner af fremtiden, jo mere principielt bliver mit kryds derfor. Jeg stemmer nemlig på folket og det vil jeg altid gøre. Folket er aldrig middelmådigt kun den politiker der ikke tør gå forrest med sine egne drømme og længsler, er middelmådig. Folket er parat til fremtiden og hvis nogen skulle spørge hvor jeg ved det fra, vil jeg svare, at jeg er en del af folket.

- Hvad får dig til at fortælle åbent om dit politiske ståsted?

Mange andre finder det privat… Vi bliver ikke mindre ensomme af at krydse hinanden ud i mørket, det hjælper faktisk at tale med hinanden. Derfor. Havde nummerpladerne på bilerne indeholdt den der køre bilens telefonnummer eller cpr nummer, i stedet for ligegyldige tal så ville langt færre køre som sindsyge.

På samme måde har jeg det med de mange der sætter deres anonyme kryds i de sorteste hjørner netop fordi de bagefter bare kører videre og lader som ingen ting.

- Du siger, at du tager demokratiet dybt alvorligt. Hvad mener du med det?

Wow det lyder kedeligt, men idiotisk nok til at komme fra mig. Demokrati må ikke blive for alvorligt da det jo i bund og grund er en totalt sexet ting. Det at jeg mener noget netop fordi du mener noget andet og omvendt. Her skal 5 millioner mennesker hver især indse, at vi ikke er alene.

- Vil man ændre sig selv, må man ændre verden først, siger du. Hvordan vil du forandre verden?

Ligesom vi tuder ørene fulde på vores egne børn, er vi selv blevet tudet ørene fulde, om at vil man ændre på verden skal man starte med sig selv først. Problemet er bare at min generation aldrig er kommet videre end denne selv konsultation, vi har mistet os selv i os selv og derfor mistet overblikket. Jeg laver tv for at tale til min egen generation igennem deres børn her kan jeg kortvarigt fange deres opmærksomhed når deres børn styrter i afgrunden for mine fødder.

Min generations manglende mod til at blive et selvstændigt menneske en original og ikke bare en kopi af en kopi af en kopi. Vores manglende mod har sat sig i vores børns kød. Jeg forudser dog et kommende forsinket generations oprør fra os over 40 år og det er dette der er jeres partis helt stor mulighed.

Hvad er din holdning til begrebet solidaritet?

Solidaritet betyder, at man ikke er død endnu. begrebet vil aldrig få en belastet klang i mit øre så grunden til at man ikke hører det det mere aner jeg ikke. Som uberørt af menneske hænder længes vi efter alt det, dette ord indeholder. Din lykke skal blive min og Min lykke skal blive din - Stem på socialdemokratiet og ikke på liste pik.

kh blachman

Efterfølgende skrev Blachman på sin Facebook-profil:

- Tak til de 19.486, der på mindre end et døgn, har downloadet mit ucensurerede interview til "Socialdemokraten". Ytringsgaranti ville være en smuk erstatning for vores i praksis mere kompromiterende ytringsfrihed, hvis vi alle havde haft den.

kh Blachman