I mail den 23. maj truer Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby kulturministeren med politiske repressalier, fordi hun har følt sig dårligt informeret om sin mors museums ansøgning om statsstøtte.

Samme dag Ellen Trane Nørby blev bekendt med, at Museet for Religiøs Kunst, hvor moren Merete Nørby sidder i bestyrelsen, ikke blev godkendt til statsstøtte, truede hun kulturministeren med politiske repressalier, fordi hun følte sig dårligt behandlet. Og siden er hun nærmest gået amok og tæppebombet Kulturministeriet med i alt 696 spørgsmål om, hvorfor andre museer godt kan få statens støtte.

Det lille museum i Lemvig har dårlig økonomi, har en alt for beskeden samling, lever ikke op til de faglige krav og kunne end ikke formulere ansøgningen om statsstøtte rigtigt. Derfor fik museet den 23. maj nej til at blive statsanerkendt og dermed modtage en årlig støtte på 800.000 kroner.

BT har fået aktindsigt i en mail fra Ellen Trane Nørby sendt samme dag direkte til ministeren, hvor hun gør ham opmærksom på, at hun tidligere på året var lovet klar besked om, hvorvidt museet kunne få statsstøtte - uden siden at høre fra kulturminister Uffe Elbæk.

Han havde allerede i januar samme år formelt støttet sine embedsmænd, der under ingen omstændigheder mente, at Lemvig-museet skulle have støtte.

- Jeg må opfatte det som klart tillidsbrud, at du dermed åbenlyst har svaret mig direkte fejlagtigt. Det fordrer bestemt ikke i forhold til tillid når vi taler brevmodel (lovgivning på antipirat-området, red), mediestøtte eller andet fremtidigt samarbejde, skriver hun i en mail til kulturministeren, sendt den 23. maj klokken 17.02.

Ellen Trane Nørby afviser at have presset ministeren i sagen.

- Det her det drejer sig ikke specifikt om Museet for Religiøs Kunst men om museumsloven. Grunden til jeg henvender mig til ministeren, er fordi jeg hører deroppefra, at der er ved at være en afgørelse, og så vil jeg gerne vide, hvad afgørelsen er, ligesom jeg vil for andre museer, siger Ellen Trane Nørby.

Se mailen her (klik "Se stort billede"):

Mail fra Ellen Trane Nørby om statsanerkendelse af Museum for Religiøs Kunst i Lemvig
Mail fra Ellen Trane Nørby om statsanerkendelse af Museum for Religiøs Kunst i Lemvig
Vis mere

(Hent billedet til mobilen her.)