Blot 12 dage efter, at  Pernille Schnoor blev genvalgt som folketingskandidat for Socialdemokraterne i Helsingør, skifter hun til Alternativet. Det kunne BT afsløre søndag.

Det overraskende partihop har fået flere profiler i S-baglandet til at rase. De føler sig ført bag lyset, og flere mener, at Pernille Schnoor snyder de vælgere, der har stemt på hende.

Til BT svarer Pernille Schnoor nu på kritikken:

Du er lige blevet genvalgt i din kreds, hvorfor lod du dig genvælge for så at skifte parti?

»Det kan jeg da godt forstå, de undrer sig over,  men sådan nogle ting kan man ikke melde ud på forhånd, og længere er den ikke. Det er ikke en uge siden. Jeg var ikke fuldstændig afklaret med det det på det tidspunkt, og derfor ville jeg ikke sige noget. Når man først træffer den beslutning om at melde sig ud, så skal man handle lige bagefter, og det har jeg så gjort nu«.

Hvorfor valgte du at informere kredsformanden over email og ikke telefon?

»Det har jeg ikke nogen kommentar«.

Hvorfor har du valgt at tage dit mandat med over i et andet parti, når du er valgt for Socialdemokratiet og også har fået listestemmer fra partiet?

»Jeg vil stadig arbejde for den politik, jeg gik til valg på. Og jeg har også fået næsten 4000 personlige stemmer, og de har stemt på de mærkesager jeg står for, og det vil jeg arbejde videre på i Alternativet, og det kan jeg ikke for S på Christiansborg. Der mangler at blive gjort op med den politik, som blev indført under bla Bjarne Corydon. Hvor det er nødvendighedens politik, det er der desværre ikke blevet gjort op med. Jeg er gået til valg på social retfærdighed og den humanistiske tilgang til politik og at arbejde for mindre kontrol og mere tillid i hjemmeplejen og i folkeskolen. Og Det synes jeg ikke, der er tegn på, at det vil ske i Socialdemokratiet«.

Hvorfor har du ført valgkamp i to kredse i stedet for i en, som man plejer i S?

»Det er jo ikke mit valg at føre valgkamp i to kredse. Det er noget man har besluttet på en generalforsamling. Jeg kan godt forstå at folk er ærgerlige. Det er en hård beslutning at træffe«.