Kort efter sit overraskende comeback i den socialdemokratiske top, skal Henrik Sass Larsen vidne i bedragerisagen mod Tommy Kamp

Onsdag aften forventes Henrik Sass Larsen at gøre et overraskende comeback i den socialdemokratiske top ved at overtage formandsposten i partiets folketingsgruppe. Allerede om to uger skal han imidlertid vidne i sagen mod den bedrageritiltalte Tommy Kamp, manden, der i sin tid var med til at sende Henrik Sass Larsen ud i kulden, skriver Politiken.dk.

Henrik Sass Larsen skal møde i retten i Roskilde for at svare på spørgsmål om de gratis måltider, han har spist på Café Vanilla på Torvet i Køge.

Henrik Sass Larsens tidligere ven Tommy Kamp er tiltalt for at have ladet ejerne af caféen tro, at han som lokal partiformand for Socialdemokraterne kunne sikre dem en særlig lukrativ aftale om udeservering på torvet.

For den tjeneste skal han ifølge anklagerne have modtaget gaver og gratis måltider fra de to caféejere.

Flere andre socialdemokrater har også nydt godt at de gratis måltider ved det såkaldte A-bord på caféen. Blandt dem er angiveligt Henrik Sass Larsen og Køges nuværende borgmester, Marie Stærke, som ifølge Politiken.dk også skal vidne i sagen.

Henrik Sass Larsen og Tommy Kamp var i mange år nære venner, og i maj sidste år blev de fotograferet i selskab med den lokale Bandidos-rocker Torben Ohlsen Jensen, også kendt som Suzuki-Torben, på en anden beværtning.

Senere kom det frem, at Henrik Sass Larsen også har sms’et med rockeren. Og netop relationen til Torben Ohlsen Jensen vurderes at have været den vigtigste grund til, at Henrik Sass Larsen sidste år måtte opgive sine ministerdrømme, da han ikke kunne få den nødvendige sikkerhedsgodkendelse.

Henrik Sass Larsen har siden valgt at opgive sit venskab med Tommy Kamp.