Socialdemokraten Henrik Sass Larsen sigtes ikke i bedragerisag i Køge mod tidligere S-lokalformand Tommy Kamp

Politiet sigter ikke Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, i sagen fra Køge, hvor partiets tidligere lokalformand Tommy Kamp sigtes for bedrageri.

Tommy Kamp er sigtet for at forsøge at sikre en tilladelse til udeservering for restauranten Café Vanilla.

- Jeg har fået oplyst gennem min advokat, at de har færdigefterforsket i politiet og anklagemyndigheden. Jeg har fået at vide, at jeg ikke vil blive sigtet, og at jeg ikke er omfattet af sagen, siger Henrik Sass Larsen.

Politiinspektør Klaus Munk Nielsen fra Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter, at politiet er færdig med efterforskningen.

- Jeg har fået sagen tilbage fra anklagemyndigheden, og vi har rejst sigtelse mod en 50-årig mand fra Køge, siger han.

- Vi er færdige med efterforskningen, siger Klaus Munk Nielsen

B.T. har tidligere skrevet, at Tommy Kamp og Henrik Sass Larsen har spist middag gratis på caféen. Siden har Tommy Kamp trukket sig som lokalformand.

Henrik Sass Larsen frygter ikke, at hans politiske modstandere kan bruge sagen i valgkampen.

- Jeg kan kun stille mig tilfreds, fordi jeg har været beskyldt for en lang række ting. Politiet har efterforsket det meget grundigt. Det viser sig, at der ikke er noget at komme efter. Jeg vil tage det til efterretning, siger Henrik Sass Larsen.

Spørgsmål: - Fortryder du, at du sammen med Tommy Kamp har spist mad, som nogle mener, at der ikke blev betalt for?

- Nej. Når jeg har været der selv, har jeg altid betalt af min egen lomme. Når jeg har været der nogle gange med Tommy Kamp, har han haft en regning på stedet, hvor han har betalt, siger Henrik Sass Larsen.

/ritzau/