Socialdemokraternes ordfører kommer ikke til at rykke noget hos vælgerne, mener eksperter.

Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen kritiserer torsdag en række aviser for at være for borgerlige.

Men selv om det er Sass Larsens faktiske holdning, er det ikke nogen politisk klog udmelding, vurderer TV 2's politiske kommentator Henrik Qvortrup, som dog ikke vil forholde sig til, om Sass Larsen har ret i sin kritik.

- Det forekommer mig en smule underskudsplaget, at Sass Larsen kommer med sådan en klagesang, siger han.

S-ordførens kritiserede særligt Berlingske, Jyllands-Posten og Børsen for at være for politisk blå.

LÆS OGSÅ
Ifølge Henrik Qvortrup oplever man typisk den slags kritik fra politikere, som har siddet i regering over en årrække.

- Typisk sker det, når ministrer har siddet i regering i 8-9 år og ikke kan forstå, at medierne ikke ser storhed i deres politik, så det er lidt tidligt, at Sass Larsen kommer med den slags, siger han.

Element af tudefjæs

Det er imidlertid et uklogt træk i forhold til vælgerne at komme med sådan en kritik, vurderer Henrik Qvortrup.

- Uanset om han (Sass Larsen, red.) har ret eller ej, er der et element af tudefjæs over ham, og det undrer mig, at han kommer med den kritik, for jeg tror ikke, at det flytter noget hos vælgerne.

Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt er blevet spurgt, om hun deler sin ordføres kritik, men det har S-formanden ingen kommentarer til.

LÆS OGSÅ
Og det er den klogeste udmelding for Thorning-Schmidt, vurderer Henrik Qvortrup.

- Det er et valg mellem to onder. Enten giver Thorning-Smith sin højre hånd ret, og det er endnu mere uklogt, når det er uklogt at Sass Larsen gør det, eller også kunne hun sætte ham på plads, og så havde det være historien.

Hverken rød eller blå

Valgforsker Roger Buch fra Danmarks Journalisthøjskole henviser til, at Sass Larsen glemmer, at hvis man går 15 år tilbage til under Nyrup-regeringen, så fik regeringen dengang også mere opmærksomhed end oppositionen.

- Det handler altså ikke om hvem, der er røde eller blå, siger han.

- Sass Larsens kritik kommer nok ikke til at rykke noget i forhold til vælgerne, men er i højere grad en påmindelse til medierne om at huske oppositionen, når valgkampen rigtig kommer til at rulle, vurderer han.