Det er ikke i orden at give danskere afslag på realkreditlån, bare fordi de vil købe hus i landets yderområder, lyder det fra erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen.

De danskere, der får afslag på realkreditlån, fordi de vil købe bolig i Danmarks udkantsområder, bør personligt hive fat i erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).

Sådan lyder det fra ministeren selv i et interview med Politiken. Han understreger, at ingen danskere, der har en sund økonomi, bør få afslag på et realkreditlån, bare fordi drømmehuset ligger på landet.

»Jeg har hørt om eksempler på, at en sælger finder en køber med solid økonomi, men at køber får afslag på realkreditlån, alene fordi huset ligger langt ude på landet. Hvis det er sandt, er det fuldstændig uacceptabelt,« siger Henrik Sass Larsen til Politiken.

Avisen skrev tirsdag om en ny portal, der formidler lån til de danskere, der vil købe bolig i Danmarks udkantsområder, hvor banker og realkreditinstitutter ofte giver afslag på lån. Lån via portalen, som har fået navnet UdenomBanken.dk, har en væsentligt højere rente end almindelige realkreditlån, man alligevel har låneportalen på blot to måneder fået så mange forespørgsler, at der allerede er indhentet lånetilbud på næsten 100 millioner kroner.

Henrik Sass Larsen opfordrer derfor de danskere, der har fået afslag på realkreditlån, til at tage kontakt til ham, så han har nogle konkrete eksempler. Herefter vil han »straks gå til realkreditbranchen med dem«, fastslår erhvervs- og vækstministeren.