Socialdemokraten Henrik Sass Larsen kan ikke blive minister i den kommende regering.

Det har han i dag meddelt Helle Thorning-Schmidt.

Årsagen er, at Sass Larsen ikke kan sikkerhedsgodkendes af PET - en godkendelse, som alle ministre skal igennem.

Baggrunden for, at Henrik Sass Larsen ikke kan godkendes er, at han i maj havde et møde med en ledende Bandidos-rocker - en sag, som B.T. afslørede i midten af juli.

- Den episode, der fandt sted i Køge foran en beværtning i maj måned, hvor jeg sidder i selskab med en person fra rockermiljøet, gør, at der er rejst tvivl om en sikkerhedsgodkendelse for min persons vedkommende, siger Sass Larsen i en pressemeddelelse. SE BILLEDET DER KOSTER SASS LARSEN MINISTERPOSTEN:

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

I et interview på TV2 News har Sass Larsen netop fortalt, at mødet dog var et enkeltstående tilfælde.

- Jeg har mødtes fysisk med ham én gang, og så har jeg reageret på en anden henvendelse, men det er nok til, at man ikke kan få en ubetænkelig godkendelse, sagde Sass Larsen, der virkede bedrøvet, da han meddelte, at han nu nu måtte opgive den ministerpost, som han længe havde stræbt efter.

- Det er klart, jeg har begået en fejl. Jeg skulle meget hurtigt have afvist vedkommende, og ikke have haft kontakt til vedkommende, fortalte Sass Larsen, der tilføjede, at han betragtede mødet som en almindelig borgerhenvendelse.

Det kontroversielle møde med den ledende lokal-rocker, Torben Ohlsen Jensen, fandt sted på en café i Køge i maj.

Rockeren er en såkaldt 'sergent of arms' ved Bandidos Coast Town, hvilket ifølge politiet gør ham til en slags krigsminister med ansvar for at skaffe våben til klubben.

Det var dog ikke våben, som den fremtrædende politiker diskuterede med rockeren. Samtalen drejede sig om rockerens otte-årige søn, som rockeren var blevet forhindret i at se. Sammen med sin mor er sønnen nemlig en del af et vidnebeskyttelsesprogram, efter at rockeren har tæsket og udsat drengens mor for dødstrusler over en årrække. Men det ville rockeren gerne have lavet om på.Som følge af den manglende sikkerhedsgodkendelse vil Sass Larsen også forlade posten som politisk ordfører for Socialdemokraterne. Han vil dog ikke helt forlade politik. I stedet vil han koncentrere sig om udvalgsarbejdet i partiet, fortalte han.

På spørgsmålet om, hvordan han har det lige nu, svarede Sass Larsen:

- Man har jo kun sig selv at bebrejde. Det er bare ærgerligt. Men sådan er det i livet en gang imellem.... Jeg har begået en fejl, og derfor må jeg tage konsekvensen af det.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR