Åbningsdebat i Folketingssalen torsdag d.4.oktober 2012. Her ses Henrik Sass-Larsen (th) og i baggrunden Magnus Heunicke. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012).
Åbningsdebat i Folketingssalen torsdag d.4.oktober 2012. Her ses Henrik Sass-Larsen (th) og i baggrunden Magnus Heunicke. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012). Foto: Keld Navntoft
Den socialdemokratiske gruppeformand, Henrik Sass Larsen, retter onsdag et voldsomt angreb på kvaliteten af PETs arbejde i et interview i Dagbladet Information.

Sass Larsen kritiserer PET for at være både lovgivende, dømmende og udøvende magt i den sag, hvor han ikke kunne blive godkendt som minister pga sin relation til rockeren Torben Ohlsen Jensen.

- Det er en helt vild konklusion draget af nogle mennesker, der hverken kan stave eller sætte kommaer. Jeg håber ikke notatet er dækkende for det øvrige arbejde i PET, for det er virkelig rystende og forstemmende kvalitet, siger Henrik Sass Larsen til Information.

Han vedgår, at han udtaler sig subjektivt som part i sagen, men fastholder sin kritik.

I notatet bliver der blandt andet gengivet aflyttede mobilsamtaler mellem Torben Ohlsen Jensen, kendt som »Suzuki-Torben«, og lokalpolitikeren Tommy Kamp, der er barndomsven med Sass Larsen.

I en af samtalerne ringer Kamp, der befinder sig sammen med Sass Larsen, til Suzuki-Torben, som er tilknyttet Bandidos, da han har følt sig utryg. I notatet konkluderer PET blandt andet, at Sass Larsen har benyttet sig af Torben Ohlsen som vagt.

Henrik Sass Larsen kalder det 'rystende ringe' at PET på baggrund af et tilfældigt møde på et værtshus og nogle sms'er konkluderer, at han stod under beskyttelse af rockere.

Folketingets Ombudsmand konkluderede i november i år, at PET ikke gjorde noget juridisk forkert, da den ikke indkaldte den daværende politisk ordfører til en såkaldt forebyggende samtale, da PETs efterforskning indikerede, at politikeren havde kontakt til en fremtrædende person i rockermiljøet.

Men Henrik Sass Larsen mener, at borgerne har behov for større retssikkerhed, når PET laver sikkerhedsmæssige vurderinger:

- PET har fået mulighed for at registrere i vidtgående omfang - og det kan der være gode grunde til - men i det øjeblik, der skal konkluderes på vegne af andre mennesker, der må det være rimeligt, at det indsamlede materiale udsættes for en kritik og granskning, og at man finder ud af, om den dragne konklusion er rimelig eller ej, siger Sass Larsen til Information.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.