Henrik Sass Larsen har fået et honorar på 300.000 kroner af S. Et beløb forgængeren som gruppeformand ikke fik
Henrik Sass Larsen har fået et honorar på 300.000 kroner af S. Et beløb forgængeren som gruppeformand ikke fik Foto: Torkil Adsersen

Men forgængeren fik det ikke

Socialdemokraterne giver Henrik Sass Larsen 25.000 kroner om måneden for at være gruppeformand - et honorar, hans forgænger ikke fik.

Socialdemokraterne har undtagelsesvist valgt at betale et honorar på 25.000 kroner om måneden fra maj 2012 til maj 2013 til Henrik Sass Larsen for at være gruppeformand, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

Beslutningen blev truffet af hovedbestyrelsen i november i år, men flere medlemmer af bestyrelsen og folketingsgruppen, der ønsker at være anonyme, kritiserer den over for avisen.

- Partiet mangler penge, og derfor er det mærkeligt at disponere midlerne på den måde. Beløbet lyder voldsomt, og det er mærkeligt, at sådan en ordning er gået igennem hovedbestyrelsen, siger et folketingsmedlem til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Også en række hovedbestyrelsesmedlemmer kritiserer honoraret, der i størrelse svarer til lønnen for mange af partiets kernevælgere.

- Det er bare ikke et særlig godt signal, når mange af vores medlemmer leverer en stor frivillig arbejdskraft, og så vælger man at betale Sass et ekstra beløb oven i den gode løn, som han allerede får som medlem af Folketinget, siger et hovedbestyrelsesmedlem.

Som alle andre folketingsmedlemmer får Henrik Sass Larsen et månedligt vederlag på 50.054 kroner.

Da hovedbestyrelsen i november godkendte honoraret, skete det ifølge mødereferatet ved, at »hovedbestyrelsen tilkendegav, at man anså dette for at være en undtagelse, hvorefter man godkendte indstillingen«, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ifølge avisens oplysninger blev der også i 1990erne udbetalt honorar til gruppeformanden, men den praksis blev ikke genoptaget i forhold til Mogens Jensen (S), der var gruppeformand fra valget i 2011 og frem til maj 2012, hvor Henrik Sass Larsen overtog posten.

Partisekretær Lars Midtiby forklarer beslutningen med den arbejdsbyrde, der påhviler gruppeformanden, men vil ikke overfor Morgenavisen Jyllands-Posten kommentere, om det er rimeligt, at medlemmernes kontingent går til en gruppeformand, der i forvejen får løn af Folketinget.

Henrik Sass Larsen har ikke reageret på avisens henvendelser.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.