De Radikale har tabt en stor profil, efter Ida Auken slog den nu tidligere socialminister Manu Sareen i en direkte duel om det sidste Radikale mandat i storkredsen København.

Det er resultatet, efter de personlige stemmerne i kredsen næsten er talt op.

Samtidig anerkender Manu Sareen sit nederleg på sin Facebook-profil.

»Endelig frihed! Sådan har jeg til tider tænkt, at jeg ville føle, når jeg stoppede som politiker… Men sådan har jeg det egentlig ikke lige nu! Nå, men tak for kampen. Hele mit liv har jeg – bevidst og ubevidst - kæmpet for den radikale sag, nemlig at alle skal have en god start på livet uanset deres baggrund,« skriver han og fortsætter:

»Jeg er selvsagt ked af, at det ikke lykkedes denne gang. Men jeg er taknemmelig for mine 13 år i dansk politik og den store opbakning, I har givet mig undervejs. Tak for jeres varme og støtte og tak for de fire flotte valg, I har givet mig.«

Det var også forventet, at den tidligere SF'er Ida Auken ville trække mange stemmer til sig, eftersom hun var yderst populær, da hun i 2011 stillede op for SF.

Da 60 procent af stemmerne var talt op, stod det også klart, at Ida Auken havde et stort stemmeforspring i forhold til ministeren.

På det tidspunkt havde Ida Auken fået 5407 personlige stemmer, mens Manu Sareen havde fået 3195.

Det bliver dermed endnu et farvel til en stor, politisk profil, der på sin Facebook-side skriver, at han vil fortsætte med at kæmpe især børnenes sag.

Hvad hans planer for fremtiden er, skriver han dog ikke. Men han skriver - med et glimt i øjet - at han ikke vil åbne en kiosk.

»Til spørgsmålet om, hvad der skal ske nu, så har jeg aldrig tænkt I begrænsninger men kun muligheder. Dem glæder jeg mig vildt meget til. Og nej jeg skal ikke åbne en kiosk,« skriver han.

Manu Sareen blev valgt til Københavns Borgerrepræsentation i 2002, og var siden 2006 gruppeformand for Det Radikale Venstre. I 2011 blev han valgt til Folketinget med 14.505 personlige stemmer.

Den 3. oktober 2011 blev han udnævnt til den første mandlige minister for ligestilling.