Da Lars Løkke Rasmussen søndag eftermiddag i al hast forlod Danmark - og så godt som aflivede alt håb en skatteaftale, der involverer Danmarks største parti, Venstre - var det angiveligt for at rejse mod klimatopmødet i Rio.

Men det viser sig nu, at det kun var en halv version af sandheden.

For den jumbojet, som Lars Løkke satte sig til rette i søndag eftermiddag, satte ikke kursen mod Brasilien, men fløj i stedet til USA, hvor Lars Løkke Rasmussen har afholdt en lille miniferie med sin datter. Det indrømmede venstres formand i dag på Facebook.

- Efter et kort ophold i Michigan, hvor jeg har hilst på den amerikanske familie, der gennem det seneste år har været vært for min datter, Lisa, går turen om lidt videre til Brasilien, skriver Lars Løkke Rasmussen på sin Facebook-profil.

Danmarks tidligere Statsminister har ellers brugt sin planlagte afgang til klimatopmødet i Brasilien til at lægge pres på Regeringen i et forsøg på at få skubbet dele af sin dagsorden igennem ved skatteforhandlingerne.

Og så sent som i går forklarede Venstres Claus Hjorth Frederiksen, at det ikke var muligt for Lars Løkke at forhandle i denne uge.

- Vi meddelte for over en måned side, at Lars Løkke Rasmussen skulle til de samme klimaforhandlinger som vores statsminister. Derfor kunne han ikke forhandle i denne uge, sagde Venstres Claus Hjort Frederiksen i går til Ritzaus Bureau.

Men i stedet for eksempelvis at udsætte afgangen med en dag i et sidste desperat forsøg på at få en fælles aftale i hus, rejste Lars Løkke altså til Michigan, hvor han har hygget med sin datter.

- Da Lisa og jeg sidste år planlagde hendes hjemrejse, var det tanken, at vi sammen skulle udforsket 'hendes amerikanske hjemmebane' en god uges tid. Nu blev det i stedet til et hurtigt tak og et kort farvel til familien Jenks, der siden sidste sommer har givet hende en helt fantastisk oplevelse ved at åbne deres hjem for hende, inden hun tager med mig til Brasilien og videre til Danmark.

Og det er faktisk ikke sikkert, at Lars Løkke Rasmussens lille hyggestund slutter her. For selvom Lars Løkke fra i morgen af deltager i topmødet i Rio, er det endnu uvist, hvad han har i sinde at foretage sig, når topmødet slutter den 22. juni.

Venstre har nemlig flere gange oplyst, at Lars Løkke først er tilbage den 26., men har i dag ikke kunnet svare på, hvad dagene fra den 22. til den 26. skal gå med.

Da BT tidligere i dag kontaktede venstres pressemedarbejdere for at få et svar, henviste de alle til venstres særlige rådgiver, Mikael Børsting, men han svarer hverken sin telefon, eller svarer på BT's mails.

Lars Løkke har dog, i følge sin egen facebook-opdatering, ikke opgivet håbet om at få en skatteaftale med Regeringen i hus. Han afslutter således sin opdatering med ordene.

- Finansministeren kender mit mobilnummer.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR