Dansk Folkeparti har vundet armlægningen med Liberal Alliance. Finanslov falder på plads fredag aften.

Danmark får en finanslov fredag aften.

Det er meldingen fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), efter flere timer lange forhandlinger i Statsministeriet fredag eftermiddag og aften.

Her har partiformændene for alle fire partier i blå blok været samlet for løse op for det, Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, har betegnet som et »cirkus«, der måtte holde op.

Parterne har i flere dage været så godt som enige om finansloven. Men Liberal Alliance har krævet, at aftalen først blev indgået, når der også var en skatteaftale på plads.

Lars Løkke Rasmussen lægger nu op til, at aftalen om finansloven bliver indgået på et møde, der begynder klokken 20.00 fredag aften i Finansministeriet.

BT erfarer, at man omkring kl. 21.00 forventer at præsentere den nye finanslov ved et pressemøde foran glasdøren i Finansministeriet.

Statsministeren lægger op til, at forhandlingerne om skat og udlændinge derefter skal fortsætte i næste uge. Målet er, at alle tre aftaler om skat, finanslov og udlændingestramninger er på plads inden jul.

Dermed har Dansk Folkeparti vundet armlægningen med Liberal Alliance om, hvorvidt forhandlingerne skulle deles op eller ej.

Det var dog ikke den udlægning, Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, havde, da han kom ud af Statsministeriet.

»Vi har haft et ønske om en samtidighed i forhold til, at alle tre aftaler skal indgås før jul. Det har vi nu en fælles forståelse for, kan lade sig gøre,« siger Anders Samuelsen.