Lyt til artiklen

Vi har været mere end døde, men vi er kommet tilbage, fordi vi har stået på vores principper. Der siger Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, der kalder den konstruktive kritik for partiets adelsmærke.

Aldrig før i danmarkshistorien er det sket, at et parti er genopstået efter at have været »mere end dødt«. Men det er sket for Liberal Alliance.

Sådan lød det fra partileder Anders Samuelsen (LA) fra talerstolen ved partiets landsmøde i København lørdag.

- Jeg har aldrig før oplevet, at et parti kollapsede fuldstændigt, at det endte på 0,0 procent i meningsmålingerne - i gennemsnit, som Leif Mikkelsen sagde - at det derefter stod op fra de døde - mere end døde - og endte med at komme i Folketinget med 176.000 stemmer i ryggen. Og at der oven i købet var en kommentator, der skulle spise sin hat, sagde Anders Samuelsen og høstede stort bifald - og latter - fra en fyldt sal i Tivoli Congress Center.

At partiet kunne komme tilbage, skyldes ikke mindst, at det har stået fast på sine principper, mener partilederen.

- Vi stod på liberale principper. Principper om lavere skat, mere vækst, mere frihed og mindre offentlig sektor, og vi giver os ikke i forhold til de mærkesager. Dem kæmper vi for morgen, middag og aften. Det bliver respekteret og anerkendt, sagde Anders Samuelsen.

- Vi skal kæmpe for et Danmark, der er præget af, at vi tror på, at vi som mennesker alle er født lige og med nogle grundlæggende rettigheder, som vi skal kæmpe for. Retten til livet, retten til frihed og retten til at forfølge lykken.

I dagens Berlingske kritiserer partilederen Venstre for at være blevet et protestparti uden egentlige løsningsforslag. Den kritik blev endnu en gang understreget fra talerstolen: Kom nu på banen, Venstre, lød det fra Samuelsen.

- Vi skal hver dag bestræbe os på ikke bare at være kritikere, men også at være konstruktive. Det skal være et adelsmærke for det her parti, at hver gang vi kritiserer, så har vi øgså et bud på en løsning. Det mangler man i sandhed i oppositionen i dag.

- Det bliver ved kritikken af en betalingsring, men hvad er alternativet? Det er det, vi kan. Vi kan bidrage med et alternativ, sagde Anders Samuelsen.