Pernille Vermund har sagt, at hun havde givet Mette Thiesens kæreste forbud mod at vise sig ved Nye Borgerliges arrangementer.

Alligevel har partiet selv givet ham adgang til valgfesten på Christiansborg.

Thiesens kæreste var nemlig skrevet på den gæsteliste, som partiet selv indleverede til Folketinget forud for valgaftenen.

Det bekræfter både Folketinget og Nye Borgerlige selv over for B.T.

Pernille Vermund har flere gange sagt, at hun havde haft flere samtaler med Thiesen vedrørende kærestens opførsel og udtrykkeligt havde bedt Thiesen om ikke længere at tage ham med på Christiansborg.

Thiesens kæreste har nemlig ved flere lejligheder truet og overfaldet en medarbejder i partiet.

Alligevel har Vermund tilsyneladende ikke været bekymret nok for deltagernes sikkerhed til at sørge for, at Thiesens kæreste ikke kunne komme ind til partiets valgfest.

En fest, hvor kæresten endte med at blive smidt ud efter at have skubbet og kastet øl i hovedet på en anden deltager.

Vermund siger nu, at det var en fejl, at Thiesens kæreste overhovedet fik adgang til festen på Christiansborg.

»Der er desværre sket den beklagelige fejl, at Mette Thiesens kæreste, der ellers ikke måtte vise sig i regi af partiet, har fået adgang til festen. Det skulle ikke være sket, og det har min sekretariatschef beklaget over for mig og vores medarbejder,« skriver Pernille Vermund i en mail til B.T.

»Jeg har som formand for Nye Borgerlige det overordnede ansvar for partiet. Det daglige ansvar for organisationens drift ligger hos vores sekretariatschef, som derfor også var den øverst ansvarlige for valgfesten,« skriver Vermund.

Sekretariatschefen i Nye Borgerlige, Lars Eldrup, siger, at man allerede 29. september i år havde en samtale med Thiesen om, at hun ikke længere skulle tage sin kæreste med til arrangementer i partiet.

Den 17. oktober sender Mette Thiesen ifølge Lars Eldrup en mail til en medarbejder i partiet for at få sin kæreste på gæstelisten til valgfesten på Christiansborg.

»Vi betragtede den snak, vi havde haft med Mette, som meget fortrolig. Vi troede, at hun havde forstået budskabet om, at hun ikke skulle tage kæresten med. Derfor tænkte vi ikke, at der var nogen grund til at orientere medarbejderen, der stod for gæstelisten, om at kæresten ikke var velkommen til festen,« siger Lars Eldrup.

Men hvis Mette Thiesens kæreste er så utryghedsskabende, som Pernille Vermund har givet udtryk for, hvorfor sørger I så ikke for, at han kommer af gæstelisten, så han ikke kan komme ind?

»Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at Mette Thiesen ville bryde aftalen om ikke at tage sin kæreste med. Jeg synes, vi har gjort, hvad vi kunne. Det her er baseret på tillid, og vi havde tillid til Mette på det tidspunkt.«

Men var det ikke en fejl?

»Men nu antager du, at jeg vidste, han var på gæstelisten.«

Men I havde vel rig mulighed for at tjekke op på det før valgaftenen?

»Ja. Men der har ikke været nogen som helst anledning til, vi skulle forvente, at der var folk på den liste, som ikke skulle have lov til at komme. Vi har ikke anet, at han stod på den liste.«

Men hvorfor sørger du eller de andre i partiet, der vidste, at Thiesens kæreste ikke var velkommen, ikke for, at han ikke står på den gæsteliste, I selv afleverer til Folketinget?

»Vi havde ikke vores vildeste fantasi forestillet os, at vi havde et folketingsmedlem, der ville tage én, som vi havde sagt, ikke var velkommen, med til festen. Det er en underordnet medarbejder, der ikke vidste det, der sendte listen ind.«

Men du kunne jo have henvendt dig til netop den medarbejder og sørget for, at kæresten ikke stod på listen?

»Jeg er simpelthen ikke enig i præmissen for det spørgsmål, tror jeg.«

Men er vi enige om, at du eller Pernille Vermund udmærket kunne have forhindret, at han kom ind til festen?

»Vi har ikke vurderet, at den sag var på et niveau, hvor det var nødvendigt at gå den liste igennem. Vi havde forventet, at Mette Thiesen holdt sin kæreste væk,« siger Lars Eldrup.

Mette Thiesen forlod mandag eftermiddag Nye Borgerlige for i stedet af blive løsgænger i Folketinget. En beslutning, som Vermund derefter betegnede som »tarveligt og uhæderligt« over for vælgerne.

Mette Thiesen fik i alt 4.357 personlige stemmer ved folketingsvalget, hvor hun var opstillet i Nordsjællands Storkreds.

Lyt til B.T.s politiske podcast 'Slottet & Sumpen' med Anne Kirstine Cramon og Joachim B. Olsen.