Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt har tilsyneladende ikke læst leasingkontrakten til sin bil, inden hun skrev under på aftalen.

Af den fremgår det nemlig klart og tydeligt, at Helle Thorning-Schmidt betaler tysk - og ikke dansk - moms af sin leasingbil.

B.T. er kommet i besiddelse af et tilbud og en standarkontrakt magen til den, Helle Thorning-Schmidt skrev under, da hun leasede sin mørkeblå Volkswagen Polo. I tilbudet står der, at der betales tysk moms på 19 procent, og det samme fremgår to steder i kontrakten.

Ved at lease bilen i Tyskland sparer Helle Thorning de seks procent, som er forskellen mellem dansk og tysk moms. For Helle Thorning-Schmidt betyder det, at hun sparer omkring 1.956 kr. om året, mens statskassen går glip af det fulde momsbeløb på 8.150 kroner om året. Skattehullet som Helle Thorning-Schmidt og andre benytter koster årligt staten 183 mio. kr.

Helle Thorning-Schmidt har tidligere sagt, at hun ikke vidste, bilen var lejet i Tyskland.

- Jeg har lejet en bil hos en autoforhandler i Glostrup og var ikke klar over, da jeg reagerede på det tilbud, at det foregik via en tysk forhandler, sagde Helle Thorning-Schmidt til Jyllands-Posten onsdag.

Forklaringen stemmer dog ikke overens med hverken CarePoints annoncer eller den kontrakt, hun har underskrevet.

- Naturligvis fremgår det tydeligt - både af det tilbud man får og senere af kontrakten - at det er et tysk selskab og at der betales tysk moms på 19%. Det fremgår på en måde, så man ikke kan være i tvivl, siger Stig Vendelboe fra Fleggaard, som dog ikke ønsker at udtale sig om den konkrete sag.

Andre læser også