Stephen Kinnock passer børn og laver mad, mens Helle Thorning-Schmidt fører valgkamp. Det fortalte parret, da de mandag aften gæste Go’ Aften Danmark.

Selv om de lever en stor del af tiden i hvert deres land, så har Danmarks måske kommende statsminister, Helle Thorning-Schmidt, god støtte at hente i sin mand.

Det fortalte parret mandag aften, da de sammen gæstede TV2’s Go’ Aften Danmark.

- Jeg passer børn, laver lidt mad – og så prøver jeg at lave lidt gør-det-selv rundt omkring i huset. Det går faktisk ikke så godt, men jeg gør det alligevel, lød det smågrinende fra Stephen Kinnock, der dermed svarede på det første spørgsmål i aftenens udsendelse.

Folketingsvalg2011

Selv om Stephen Kinnock er født i England, så har de 20 år, han har kendt Helle Thorning-Schmidt, præget ham så meget, at han ingen problemer havde med at svare på spørgsmålene på tydeligt dansk.

På spørgsmålene om, hvordan ægteparret fik familien til at fungere, når de begge har krævende karrierejobs, var Stephen også den første til at svare:

- Vi er rigtig gode til at være sammen med vores børn. Vi komplementerer hinanden, og det er godt, når vi er fire sammen, sagde han.

Han afslørede desuden, at det var Helles søde og sjove væsen, som han i sin tid faldt for.

Min bedste ven

Helle Thorning-Schmidt fortalte flere gange, at Stephen var en stor støtte for hende. Parret har været gift siden 1996 og har døtrene, Johanne på 14 år og Camilla på 11 år.

- Han er min bedste ven – og en rigtig stor støtte. Jeg kunne ikke forestille mig at gøre alt det, jeg gør – hvis ikke Stephen var i nærheden, lød det fra S-formanden, mens aftenens vært, Cecilie Frøkjær var hurtig til at følge op med spørgsmålet om, hvorvidt Stephen nu også var i nærheden, når de boede så langt fra hinanden (Kinnock arbejder og bor det meste af ugen i Schweiz, red.).

Men også det havde Stephen Kinnock et svar på:

- Sådan har vi boet i rigtig rigtig mange år. Og det fungerer for os... Det er måske en del af vores forhold, der gør vores forhold stærkere, sagde han.

Skattesagen

Derimod var det Helle Thorning-Schmidt, der tog ordet, da værten spurgte ind til, om der var noget de fortrød i håndteringen af deres skattesag.

- Nej, egentlig ikke. Vi synes jo, vi har fulgt reglerne, som vi skal, sagde hun og tilføjede, at hun har stor respekt for skattereglerne.

I programmet fortalte Helle Thorning.Schmidt desuden, at hun som barn aldrig havde forestillet sig at blive statsminister – dog kunne hun godt tænke sig at blive hotelejer.

- Jeg ville gerne bestemme lidt, sagde hun, men hendes mand grinende tilføjede:

- Hvordan kan det være, hvilken sandsynligvis henførte til, at fruen også gerne vil bestemme derhjemme.

Den lille sarkastiske bemærkning til trods, var Stephen Kinnock dog ikke ikke tvivl om, at hans kone vil blive en god statsminister, hvis hun vinder valget på torsdag.

- Hun brænder for at gøre DK til et bedre sted, så selvfølgelig håber jeg, at hun gør det (vinder valget, red.), for hun bliver en fantastisk statsminister, sagde han.

Hvad synes du om, at Thorning viste manden frem på tv? Deltag i afstemningerne og debatten herunder.