Lyt til artiklen

Duellen mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen og socialdemokraternes formand Helle Thorning søndag aften på DR1 endte uafgjort.

Det er der stort set enighed om blandt de fire kommunikations-eksperter og politiske eksperter, bt.dk talte med efter duellen.

- Jeg vil ikke udpege nogen vinder, fordi det, synes jeg, altid er meget vanskeligt, for det afhænger meget af øjnene, der ser. Men jeg vil gerne fastslå, at Løkke kom bedre ud af denne her duel, end den duel, der var på TV 2 for et par måneder siden, siger TV2's politiske redaktør Henrik Qvortrup.

Peter Goll, Direktør for kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese:

- Jeg synes det var en meget lige debat. Det er den første af de her dueller, hvor man kan sige, det endte uafgjort. Lars Løkke var meget stærk på de tre-fire konkrete punkter, hvor han hamrede løs på Helle Thorning. Til gengæld havde Helle Thorning en god fortælling om at regeringen har siddet længe og er slidt, og det er en fortælling, som danskerne genkender.

Kommunikationsstrateg Michael Kristiansen, der tidligere har været spindoktor for Anders Fogh Rasmussen, mener Lars Løkke var tættest på sejren.

-  Det klæder dem begge to, at de er nødt til at være skarpere, vi er kommet tættere på valget. Men jeg synes måske statsministeren vinder det lidt, fordi han har overtaget, fordi han har spillet ud med noget konkret. Og derfor bliver det også hans præmis at styre debatten.

Rasmus Jønsson, lektor i politisk kommunikation på Roskilde Universitet (RUC) mener, det var en fremragende debat:

- Det var en fremragende debat, der lover godt for den kommende valgkamp. Lars Løkke kommer svagt fra start, men så vinder han momentum i midten. Og jeg tror, der er mange liberale vælgere, der har siddet og klappet i deres hænder over det, han sagde. Til gengæld rammer Helle Thorning midter-vælgerne, så det endte vel nærmest uafgjort, siger han.

Hvad syntes du? Deltag i debatten herunder?