Spindoktor Peter Arnfeldt, der går under tilnavnet ’mørkets fyrste’, afgav i dag sin forklaring for Skattesagskommissionen.

Det giver en sjælden indsigt i livet bag politikerne på Christiansborg, hvor de politiske rådgivere presser på for at plante historier i medierne, der kan komme deres egne politikere til gode - eller i andre tilfælde skade modparten.

I går gav Ekstra Bladet sin version af samarbejdet - i dag har Peter Arnfeldt fortalt, hvordan han mener, kontakten er foregået.

40-årige Peter Arnfeldt var spindoktor for daværende skatteminister Troels Lund Poulsen, da Helle Thornning-Schmidts skattesag rullede i 2010 og 2011.

Han ankom med vandkæmmet hår og et perfekt siddende habit til det tidligere retslokale i Buddinge, hvor kommisionen i løbet af de næste måneder skal afhøre i alt 43 vidner. På vej til sin plads gav han hånd til flere af de tilstedeværende journalister.

Peter Arnfeldt sagde til udspørger Lars Kjeldsen, at han har rådgivet om strategier for lanceringer af bestemte budskaber.

- Man taler jo om, at I er Mørkets Fyrster. Hvor går din egen egen grænse? spurgte Lars Kjeldsen.

- Den dikteres af, hvad der er indenfor offentlighedens rammer og udenfor, svarede Peter Arnfeldt, der også oplyste at han tit talte med journalister til baggrund - mest om analyser af den politiske situation.

I går forsøgte Ekstra Bladets journalist Jan Kærgaard og chefredaktør Poul Madsen at bevise, at Peter Arnfeldt i efteråret 2010 havde tilbudt avisen indsigt i Helle Thorning-Schmidts skatteafgørelse - det benægter Arnfeldt, der risikerer en dom for magtmisbrug.

Jan Kjærgard sagde i går, at han fik en mail fra Arnfeldt med "tak for godt abejde". Det kan Arnfeldt ikke huske noget om, og han har heller ikke kunnet finde den, siger han.

Peter Arnfeldt kunne godt huske, at Jan Kjærgaard havde ringet for at høre om Stephen Kinnocks lejlighed i London, som han åbenbart tjente penge på. Han ville tale med Arnfeldt om det, men Arnfeldt vidste ikke meget om det, forklarer han.

Han skrev en mail tilbage: "Her er et tip, jeg kan ikke stå inde for validiteten", stod der.

- Hvilken funktion varetager du ved at sende en oplysning, du ikke kan stå inde for, om en borger til en avis? ville kommisionsudspørger Lars Kjeldsen vide.

- Der er ikke nogen private oplysninger i dette. Det kunne lige så godt være en diskussion om et middagsbord. Jeg har ikke betragtet det som noget odiøst eller substantielt, svarede Peter Arnfeldt.

Se hele livebloggen fra dagens vidnefortælling fra Peter Arnfelt her.