En aktindsigt hos Region Syddanmark viser, hvor mange penge Christian Ingemann Nielsen modtog som kommunikationsmedarbejder i regionen.

Normalt er det politikerne, der er i fokus, men i de seneste dage har forsvarsministerens særlige rådgiver, Christian Ingemann Nielsen, også været i mediernes søgelys, da der har været tvivl om han førte valgkampagne for den nuværende forsvarsminister Carl Holst, mens han var ansat hos Region Syddanmark, som skattebetalt embedsmand. Det ville betyde, at den daværende regionsrådsformand, Carl Holst, har misbrugt regionens pengekasse, har eksperter tidligere vurderet.

Du kan læse mere om de mange beviser, der taler for den påstand ved at klikke på linket forneden:

Carl Holst indrømmer, hvad han har afvist i dagevis: Jeg har ikke haft til hensigt at lyve

Men hvor meget har Christian Ingemann Nielsen så tjent i de ti måneder, han var ansat hos Region Syddanmark og muligvis arbejdede for Carl Holst - som presserådgiver - på skatteydernes regning?

En aktindsigt hos Region Syddanmark viser, at Christian Ingemann Nielsen officielt var ansat som kommunikationsmedarbejder i Råds- og direktionssekretariatet i perioden 18. august 2014 til 27. juni 2015.

Med pension og et enkeltvederlag i juni 2015 tjente Christian Ingemann Nielsen i perioden omkring 500.000 kroner på de 10 måneder, han var ansat. Eller ca. 43.000 kroner om måneden eksklusiv pension.

Her var hans arbejdsopgaver følgende:

Kommunikationsopgaver i forbindelse med projekt 'Smart Vækst og Velfærd', samt løbende daglig betjening af den øverste administrative og politiske ledelse.

Syv powerpoints
Men når det kommer til stykket, så lavede Christian Ingemann Nielsen måske ikke så meget for de mange penge. Tidligere har gruppeformand Lasse Krull (K) fra de Konservative i Region Syddanmark fortalt til Radio24syv, at indholdet af Christian Ingemann Nielsens stilling hos Region Syddanmark virkede til at være ’tynd’.

»Det har tilsyneladende bestået i at udfærdige syv slideshows, og det kan man næppe bruge et års arbejde på,« sagde Lasse Krull onsdag.

Og hvis man så laver det oplagte regnestykke, så har Christian Ingemann Nielsen tjent omkring 71.400 kroner per powerpoint-slideshow, hvis det vitterligt passer, at det var det eneste han lavede i perioden, som Lasse Krull hævder.

Forsvarsministeren var ude torsdag for at bekræfte, at Christian Ingemann Nielsen arbejdede for ham som sin personlige assistent i Region Syddanmark, men:

»Jeg har svaret i forhold til, om det var hans eneste funktion. Han var en del af et ledelsessekretariat, hvis arbejdsopgaver omfattede det, man kan kalde at være personlig assistent. Han har ikke været det, man kalder særlig rådgiver,« svarer Holst.