Lyt til artiklen

Staten taber hvert år millioner af kroner på danskere der som Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt leaser bil i Tyskland.

Helle Thorning leaser en blå volkswagen Polo 1,4 gennem det tyske firma Fleggaard. Bilen kører på danske plader, men fordi Fleggard har adresse i Tyskland, betaler Helle Thorning-Schmidt tysk moms på 19 procent i stedet for dansk moms på 25 procent. 

De få hundrede kroner, hun sparer, betyder formentlig ikke det store i husholdningbudgettet hos den højtlønnede partiformand. Men for den danske stat er momsfinden en dyr fornøjelse. Hvert år går statskassen glip af 185 mio. kr. på grund af danskere der leaser bil i Tyskland.

Derfor vedtog Folketinget i 2009 en lov, der sikrer at der fra 2013 betales dansk moms af alle biler der kører på danske plader. En lov som Socialdemokraterne selv stemte for.

Ifølge beregninger foretaget i Skatteministeriet i forbindelse med lovforslaget ventes staten at indkasserer 20 mio. kr. ekstra i 2013 og derefter 185 mio. kr. ekstra om året som følge af lovændringen.

Helle Thorning-Schmidt indrømmer over for Ekstra Bladet, at hun har leaset sin bil i Tyskland.

- Jeg har ikke været i Tyskland og lease en bil, men har leaset den hos Care Point i Glostrup, som har en aftale med Fleggaard. Det vigtigste for mig er selvfølgelig, at alt foregår helt efter reglerne, siger Helle Thorning-Schmidt til avisen.

Da loven endnu ikke er trådt i kraft, er Helle Thornings-Schmidts bil-leasing foregået fuldt lovligt.

Hvad synes du om, at Helle Thorning-Schmidt leaser sin bil med tysk moms?

Deltag i debatten under artiklen