I sin tid som kuglestøder fik Joachim B. Olsen omkring 60.000 kroner om året i støtte fra Team Danmark, oplyser den tidligere kuglestøder (arkivfoto).
I sin tid som kuglestøder fik Joachim B. Olsen omkring 60.000 kroner om året i støtte fra Team Danmark, oplyser den tidligere kuglestøder (arkivfoto). Foto: Lars Møller

Joachim B. Olsen modtog hvert år 60.000 kroner i støtte fra Team Danmark, i de syv år han var professionel kuglestøder. Det oplyser han selv til bt.dk.

Den liberale kuglestøder bliver heftigt kritiseret af SF efter at have postet en Facebook-opdatering, hvor han foreslår at spare 150 mia. kr. i den offentlige sektor og fyre 40.000 offentligt ansatte.

SF mener, at Joachim B. Olsen i sin tid som kuglestøder selv har nydt godt af den danske velfærd i kraft af sin Team-Danmark-støtte og den hjælp han ville have fået, hvis træningen havde gjort ham invalid.

Den kritik, mener Joachim B. Olsen, er helt forfejlet. Han henviser til, at alle der bor i Danmark på en eller anden måde har fået støtte af det offentlige i kraft af S.U. og lignende.

LÆS OGSÅ: 

Kuglestøder Joachim B. Olsen

- Jeg fik støtte til faktuelle udgifter som træningslejre og udstyr og sådan noget. Jeg kan sige med ret stor sikkerhed, at de medaljer, jeg har vundet, har været nogle af de aller, aller billigste medaljer for Danmark. Jeg er ret stolt af dem, og jeg føler egentlig ikke, at jeg skylder velfærdsstaten noget i den sammenhæng. Det var mig, der gik ud og trænede fra jeg var ti år gammel. Det var mig, der ofrede. Det var mig, der satsede, og jeg føler ikke, at jeg skal undskylde noget, siger Joachim B. Olsen til bt.dk.
Joachim B. Olsen vurderer, at han fik 60.000 om året fra 2002 til og med 2008. Samlet på de syv år modtog han således 420.000 kr.

Pengene blev givet til Dansk Atletikforbund af Team Danmark, der får pengene fra tipsmidler. Dansk Atletikforbund viderefordelte derefter midlerne til Joachim B. OIsen.

- Team Danmark støtter ikke atleter personligt, som kan leve af deres sport, og det kunne jeg. Jeg tjente mine penge ved at konkurrere i udlandet - ved at stille op til stævner og vinde præmiepenge og have sponsorater. Det var sådan, jeg puttede mad på bordet til mig selv og min familie, og de penge har jeg betalt skat af, fortæller Joachim B. Olsen.

LÆS OGSÅ: 
Joachim B. Olsen


På Joachim B. Olsens liste over nødvendige besparelser figurerer blandt andet en total afskaffelse af efterlønnen, halvering af dagpenge-perioden, hævelse af pensionsalderen og en reduktion af den offentlige sektor med 40.000 ansatte. Samtidig skal topskatten afskaffes og selskabskatten halveres.

- Det er helt bydende nødvendigt, at vi laver reformer, siger Joachim B. OIsen.

Hvor meget synes du, man skal skære i støtten til idrætten?

- Det er ikke en del af vores reformplan at skære i støtten til idrætten. Nu er det sådan, at Team Danmark får 143 mio. Om du skar det væk, det løser  ingenting.

Men hvis man skal spare 150 mia. kr. er det så ikke oplagt også at skære i støtten til idrætten?

- Det løser ingenting, fordi at skære i støtten til idrætten er ikke noget, der øger arbejdsudbuddet. Det er ikke noget, der gør arbejdsstyrken større, siger Joachim B. Olsen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.