Efterlysning: Har du set denne mand?

Han er ikke så høj, men han er målrettet. Ses som regel i habit, om sommeren dog også tit i cykeltøj.

For 14 måneder siden statsminister. Nuværende stilling: Oppositionsleder.

Hvis man bragte denne efterlysning, ville man have større chance for at få bid et sted i Jylland, end hvis man spurgte på Christiansborg. For det er meget lidt, man hører til Lars Løkke Rasmussen. Selv om han er utroligt populær. Så populær, at hver tredje dansker ville stemme på ham, hvis der var valg på tirsdag.

I medierne beskyldes han jævnligt for at ligge i hængekøjen, for at være passiv og for at gemme sig bag Facebook-opdateringer.

’Løkke sover rævesøvn i hængekøjen’, lyder en typisk overskrift.

’Gemmer sig på Facebook’, lyder en anden.

Men i morgen kan han ikke gemme sig. Lørdag formiddag skal Venstre-formanden tale til 1.300 begejstrede Venstre-folk i Herning Congress Center på Venstres årlige landsmøde. Og ifølge kilder vil han fremlægge større visioner - formentlig om lavere skat, og noget der minder om nulvækst i den offentlige sektor.

Men holder han ellers virkelig så lav profil, som det beskrives, eller er det bare et indtryk, man har?

Det gør han faktisk. Det viser en omfattende analyse af Venstres tid i opposition efter valget, som Ugebrevet A4 har foretaget i samarbejde med artikeldatabasen Infomedia.

Selv Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen er citeret mere i de landsdækkende aviser fra juni til september, viser analysen. Kun partilederne Lars Barfoed (K) og Anders Samuelsen (LA) er citeret mindre end Lars Løkke. I den fire måneder lange periode har Lars Løkke haft 85 helt tavse dage. Lars Løkke er kun citeret i 71 artikler i den periode, men han er ret konstruktiv: Han kommer med politiske forslag i 29 af dem.

I Folketinget er Venstre også tilbageholdende. Det seneste år har partiet kun fremsat 13 beslutningsforslag. Det er langt færre end S i det første år, efter at de mistede regeringsmagten i 2001. Da fremsatte de 37 lov- og beslutningsforslag. Venstre har stillet 2.515 såkaldte § 20 spørgsmål til regeringens ministre det seneste år. I 2002 stillede S 905 § 20 spørgsmål til VK-ministrene. Men Venstre er konstruktive - de har siden valget i 2011 stemt for 156 af de 205 lovforslag, der er fremlagt i Folketinget, viser A4-analysen.

En Berlingske Research-opgørelse viser desuden, at Løkke i stigende grad citeres fra Facebook. 22 pct. af Løkke-citaterne stammer fra Facebook. Og det er ikke en acceptabel strategi, mener 62 pct. af danskerne ifølge en Gallup-måling for Berlingske.

Han har heller ikke lavet nogen avis-interviews op til Venstres landsmøde. Han har valgt kun at lave ét stort interview - nemlig med TV-Avisens Bag Borgen.

- Det er nærmest som om Venstre ikke længere er et parti, men et reklamebureau, siger Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke.

- Det er jo helt uhørt, at man ikke har mulighed for at stille spørgsmål til en mand, der tror, han skal være statsminister i Danmark. Vi har kun kunnet udspørge ham én gang fra Folketingets talerstol. Det var, da han tog ordet som privatist kl. 23.56 under åbningsdebatten i 2011. Sidst han stod på talerstolen var 10. november 2011, da han gik på talerstolen med en kort bemærkning, hvor der ikke kunne stilles spørgsmål. Sådan var det ikke, da Helle Thorning-Schmidt var oppositionens leder. Da tog hun alle de store debatter og stillede op til spørgsmål og kritik, siger Magnus Heunicke.

Lars Løkke Rasmussen tager kritikken af, at han ikke er så meget til stede på Christiansborg, helt roligt.

- Det er som om, jeg ikke eksisterer, hvis jeg ikke er i tv. Så hvis jeg bruger nogle dage på virksomheder i Jylland uden medier, mener man, at jeg ikke laver noget. I virkeligheden har jeg været mere til stede på Christiansborg det sidste år, end jeg var i de ti år før. For da sad jeg begravet i arbejde i forskellige ministerier. Faktisk har jeg brugt så meget tid på politik, at jeg har behov for at komme ud at tale med helt almindelige danskere. Og det har jeg brugt meget tid på i år, siger Lars Løkke Rasmussen.

Venstres næstformand Kristian Jensen siger:

- Vi ligger ikke i hængekøjen. Vi har været med i flere af de reformer, der er lavet det sidste år, bl.a. aftalerne om energi, om førtidspension og flexjob og om skat. Det er tæt på at være mere, end Socialdemokraterne var med på i alle de ti år, vi sad ved magten.

- Og det kan godt være, Lars Løkke ikke har været så meget på Folketingets talerstol. Men så har han været ude i landet og tale med danskerne. Vi har masser af ideer og visioner, og vi skal nok præsentere dem i god tid inden næste valg, siger Kristian Jensen.