Så skete det endelig! Thorning har udskrevet valg og krydset skal sættes 18. juni.

»Jeg ønsker alle danskere et rigtig godt valg,« sagde statsminister Helle Thorning Schmidt, da hun nu til formiddag udskrev valget fra et pressemøde i statsministeriet.

Her talte statsministeren til pressen og sagde:

»Danmark er i bedre form i dag, end vi var i 2011. De fleste danskere er nok enige med mig i, at vi bor i verdens bedste land. Vi stiller krav, men vi tager os også af hinanden. Sådan er det hos os. Men jeg ved også, at der er mange danskere, der er bekymrede for, om vi kan bevare det Danmark, vi kender. Vi skal blive ved med at gennemføre reformer, for Danmark kan ikke stå stille. Vi skal sikre, at pengene passer. Det kræver stram styring, og vi skal investere i velfærden. For det er et stærkt velfærdssamfund, der gør Danmark til noget helt særligt.«

Hun sluttede sin tale således:

»Jeg vil de næste 23 dage bede danskerne om at tage stilling til to spørgsmål: Hvordan sikrer vi, at Danmark stadig har fremgang og velstand, uden at vi sætter vores velfærd og fællesskab over styr og hvem skal være statsminister? Det er min dybe overbevisning, at det er bedst for Danmark, når vi i fællesskab finder holdbare løsninger. Sådan har det været med mig som statsminister, og sådan vil det blive ved med. Vi skal passe på det Danmark, vi kender,« sagde Helle Thorning-Schmidt og fastslog igen:

»Jeg glæder mig til de kommende 23 dage,.«

Her ses den pressemeddelelse som Statsministeriet sendte ud onsdag morgen:

Tirsdag viste to meningsmålinger at blå blok med Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen, fører med 52 procent af stemmerne mod rød bloks 48 procent.

Ifølge BTs politiske kommentator Søs Marie Serup er der lagt op til en tæt og spændende valgkamp.

»Løkkes tropper har til gengæld været foran i meningsmålingerne i en hel valgperiode, men tabt pusten hen mod målstregen. De skal bevare ydmygheden, men det er slut med at sidde i baghånd og afvente regeringens udspil, nu skal de selv forrest i feltet igen. De er nervøse, men indædte.«

Hvem skal du stemme på? Tag vores store test HER.

Følg med i de seneste oplysninger herunder: