S og SF ser forskelligt på rigspolitichefens nej til svensk hjælp under klimatopmødet. SF kræver konsekvenser, hvis det går galt. S vil give politiet arbejdsro.

Socialdemokraterne kritiserer SF for ikke at bakke politiet tilstrækkeligt op, blot få dage før klimatopmødet starter.

SF's retsordfører Karina Lorentzen siger, at det skal have konsekvenser for rigspolitichefen, hvis hans beslutning om at takke nej til svensk hjælp giver problemer. Men det er uklogt, mener S-retsordfører Karen Hækkerup, og SF'eren taler ikke på vegne af en samlet opposition.

- Socialdemokraterne mener, at den melding er uklog. Jeg mener ikke, at man skal true rigspolitichefen, når han og det samlede politikorps står over for deres livs største opgave. Socialdemokraterne har tillid til politiet og ønsker dem arbejdsro til den kæmpe opgave, de står overfor, siger hun til Ritzau.

Ifølge Politiken var svenskerne parate til at stille med 400 - 600 betjente. Men Rigspolitichefen takkede nej.

- Vi vurderede, at vi selv kan løse opgaverne under topmødet, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg til avisen.

Med udsigt til en kraftig belastning af de danske betjente og affolkning af politistationerne i resten af landet under topmødet, mener SF, at det skal have konsekvenser for Højbjerg, hvis der opstår problemer.

- Hvis det her viser sig at skabe problemer i den voldsomme ende, så må det have konsekvenser for rigspolitichefen, siger Karina Lorentzen.

Hun medgiver, at politiet skal have arbejdsro. Men truslen trækker hun ikke.

- Jeg vil give Socialdemokraterne ret i, at man skal give dem ro. Men man må tænke længere som rigspolitichef, hvis det her viser sig at gå galt, siger hun.

/ritzau/