'Hvis det er retfærdigt, at jeg skal betale 36.25% i arveafgift, så er det vel også retfærdigt, at dine livsarvinger, og din (formoder jeg) lille grimme søn går bort, så du kan prøve, hvordan det er? Ingen socialt skæv skat er retfærdig.'

Sådan skrev Twitter-brugeren Jakob Greve i et svar på det sociale medie til det socialdemokratiske folketingsmedlem Jesper Petersen, der er skatteordfører.

Han havde i et tweet udtrykt sin tilfredshed med regeringens beslutning om at droppe et forslag om en lavere arveafgift. Svaret har rystet politikeren.

»Jeg er vant til lidt af hvert som politiker. Og jeg synes, man skal kunne have en god og til tider hård debat. Men det her var for meget. Jeg blev ked af det og træt af den besked om, at min søn skal dø, og at han desuden er grim. Som politiker skal man finde sig i meget, men her blev jeg både vred, ked af det og rystet,« siger Jesper Petersen.

Jesper Petersens opslag på Twitter og Jakob Greves svar.
Jesper Petersens opslag på Twitter og Jakob Greves svar. Foto: Twitter
Vis mere

B.T. har været i kontakt med Jakob Greve, som skrev tweetet til Jesper Petersen. Han forklarer, hvorfor han valgte at skrive, som han gjorde.

Du skriver, hans søn er grim, og du ønsker hans søn skal gå bort?

»Nej, jeg har skrevet og givet udtryk for, at han skulle opleve det samme som dem, der betaler 36,25 i skat. Uanset om du forstår det eller ej, så vil jeg fastholde min ret til det. Jeg skriver ikke, hans søn er grim. Jeg skriver ’formoder jeg’. For jeg vil gerne gøre opmærksom på, at jeg IKKE kender Jesper Petersens søn. Det forsøger jeg så at gøre på en humoristisk måde med en Mai Mercado-reference,« siger Jakob Greve til B.T.

Men synes du, det er okay at skrive, at det er retfærdigt, hans søn går bort?

»Jeg synes, det er at godtgøre - på en humoristisk måde - at jeg ikke kender personen, og jeg ikke ønsker personen noget ondt. Det sagt, så med hensyn til, at han går bort. Det kan være så mange ting. Jeg vil bare give udtryk for – på skarpeste vis – at når Jesper Petersen er så glad for at skade mig økonomisk og skade min økonomi, så synes jeg, det ville være fair og skæbnens ironi, hvis han selv oplevede det samme. For han har jo sit på det tørre med sin familie. Og det kommer aldrig til udtryk i debatten. Det bliver altid undertrykt,« siger Jakob Greve.

Jesper Petersen kan dog ikke se det humoristiske i Jakob Greves svar:

»Han må da selv kunne høre, hvor dumt det lyder. Og som far synes jeg ikke, det er sjovt, når ens børn blandes ind i det. Som samfund er det nødvendigt at rydde op i den nogle gange fuldstændigt vanvittige måde, folk skriver på sociale medier,« siger Jesper Petersen og uddyber:

»Jeg er ikke sart og har intet mod kontant politisk debat, når den går på argumenter og politisk ansvar. Men hold lige mine børn og min kone ude af debatten, ikke? Det tweet er jo dybt personligt og langt over stregen.«

Jesper Petersens oprindelige tweet, som du kan finde herunder, handlede om, at den socialdemokratiske politiker fandt det 'glimrende', at regeringen havde droppet at sænke den omstridte arveafgift på næste års finanslov.

Det fik Socialdemokratiet til at glæde sig, mens såvel Liberal Alliance og De Konservative ærgrede sig.