S klager til Københavns kulturborgmester for at få stoppet konference, hvor Bilal Philips skal tale.

Socialdemokraternes socialordfører i Københavns borgerrepræsentation, Lars Aslan Rasmussen, er bekymret for, om den kontroversielle muslimske prædikant, Bilal Philips, vil inspirere til drab på homoseksuelle.

Derfor har han sendt et klagebrev til Københavns kulturborgmester, Pia Allerslev (V), for at stoppe konferencen i ungdomsafdelingen i Islamisk Trossamfund, hvor Bilal Philips er inviteret til at tale.

- Jeg har bedt om, at man dels forhindrer det pågældende møde, og dels at man stiller som betingelse til arrangørerne, at der ikke bliver opfordret til drab på homoseksuelle, siger Lars Aslan Rasmussen.

Bilal Philips er kendt for at gå ind for selvmordsangreb, drab på homoseksuelle og tæv til kvinder.

Konferencen finder sted i Korsgadehallen den 17. april, og det er Pia Allerslev, der har ansvaret for stedet.

Hun undrer sig over, at arrangørerne lader den kontroversielle prædikant tale for de unge.

Hun kan dog ikke forhindre talen i den offentlige sal, så længe prædikanten ikke overtræder loven.

- Jeg vil appellere til regeringen om at holde øje og eventuelt bremse ham ved grænsen, når han ankommer, så han kan blive sendt med første fly hjem, siger hun til Politiken.

Bilal Philips kan kun nægtes indrejse, hvis grænsepolitiet finder noget materiale i hans bagage, der giver mistanke om, at han vil opildne til uro.

Lars Aslan Rasmussen mener, at Pia Allerslev som et minimum skal fastslå over for arrangørerne, at "selvfølgelig må man ikke opfordre til drab på medborgere med en anden seksuel orientering."

- Nu kommer der en mand til Danmark, der mener, at homoseksuelle skal slås ihjel, og som siger det offentligt. Det dødsensfarligt, fordi vi i forvejen ved, at der i nogle indvandrermiljøer er ret stor intolerance over for homoseksuelle, siger han.

/ritzau/