Socialdemokraten Hamid El Mousti udsteder nu en fatwa mod danske muslimer, der ikke vil stemme. De havner i helvede, siger han. Vrøvl, siger imam. Det skriver Avisen.dk.

Han har sagt det før. Og nu gentager han det brændende budskab.

- Danske muslimer, der ikke stemmer, brænder op i helvede.

Meldingen fra det socialdemokratiske medlem af Københavns Borgerrepræsentation Hamid El Mousti kommer denne gang, efter at den islamiske bevægelse Hizb ut-Tahrir er gået på gaden med løbesedler, der opfordrer muslimer til at holde sig fra at deltage i valget.

- Hizb ut-Tahrir forsøger at skræmme muslimerne, men der står ikke et ord i Koranen om, at man ikke må deltage i valg. Tværtimod mener jeg, at det er en pligt at deltage aktivt i samfundet. Derfor udsteder jeg nu en fatwa om, at de danske muslimer, der ikke stemmer ved valget, havner de varmeste steder i helvede, siger Hamid El Mousti. Det skriver Avisen.dk søndag.

Og han afviser alle grundlovsbaserede argumenter om, at man ikke kan tvinge folk til valglokalerne.

- En undersøgelse har vist, at kun omkring 35 procent af indvandrerne stemmer, og det er alt, alt for lidt. Derfor mener jeg faktisk, at vi skal gøre som i lande som Belgien og gøre det lovpligtigt at stemme. Sofavælgere skal straffes med bøder, siger Hamid El Mousti.

Den danske imam Abdul Wahid Pedersen afviser fatwa’en som det rene sludder.

- Det er det ren vrøvl og pjat, når Hamid El Mousti nu igen går ud og udsteder en fatwa. Det kan han slet ikke, når han ikke er mufti (islamisk lærd, red.). Men når det er sagt, så mener jeg også, at muslimer bør være en del af den demokratiske proces og stemme, siger Abdul Wahid Pedersen.

Socialdemokraterne er heller ikke vilde med Moustis fatwa. Den slags er i hvert fald ikke socialdemokratisk politik.

Sådan lyder det fra Morten Bødskov, næstformand i partiets folketingsgruppe.

- Jeg kan kun tage al mulig afstand til Hamid El Moustis udmelding, som ikke bare strider mod Socialdemokraternes politik, men mod enhvers grundlovssikrede ret til at undlade at stemme, siger Morten Bødskov.

Næstformanden opfordrer Hamid El Mousti til omgående at lægge stilen om.

- Jeg synes, at Hamid El Mousti skulle gå ud på gader og stræder og agitere for at stemme, frem for at lave den her aktion. Han bør være klog nok til at holde sig fra den slags, siger Morten Bødskov.