Medlem af Folketinget for Socialdemokraterne, Pernille Schnoor, skifter til Alternativet.

Gruppeformand for S, Henrik Sass Larsen, bekræfter over for BT, at hun har meldt sig ud af Socialdemokraterne.

»Pernille Schnoor har her til aften meddelt, at hun forlader Socialdemokraterne. Det er vi kede af. Vi synes, vi har haft et godt samarbejde, men vi tager Pernilles valg til efterretning,« siger han.

Ifølge BTs oplysninger melder hun sig i stedet ind i Alternativet. Det bekræfter hun selv over for Ritzau:

»Jeg er ikke enig i politikken, som partiet på Christiansborg fører. Jeg havde håbet, at Mette Frederiksen ville dreje partiet over i en mere humanistisk retning, men det er bare ikke sket,« siger hun.

»Jeg savner simpelt hen noget mere humanisme i partiet. Det er ikke noget, jeg bare lige har fundet på. Men da Bjarne Corydon i sin tid sagde, at konkurrencestaten skulle erstatte velfærdsstaten, tænkte jeg, at det ikke var et menneskesyn, jeg var enig i.«

Pernille Schnoor fortæller, at det er over en bred kam, at hun gennem den seneste tid har følt sig fremmed for Socialdemokraternes holdninger.

Hun mener, at tilliden til danskerne er forduftet, og at alt "åbenbart skal handle om kontrol og tests".

Men også på udlændingeområdet har hun svært ved at genkende partiet.

»Jeg kan ikke genkende humanismen i historien, når man strammer reglerne for permanent opholdstilladelse for unge. Jeg er virkelig blevet overrasket over nogle af de beslutninger, der er blevet truffet,« siger Pernille Schnoor.

Rosenkrantz-Theil: Vælgerne må føle sig snydt

Med tilgangen af Pernille Schnoor går Alternativets gruppe fra ni til ti mandater i Folketinget.

49-årige Pernille Schnoor blev ved valget i sommer valgt ind i Folketinget for Socialdemokraterne i Nordsjællands Storkreds. Hun besad ingen ordførerposter for Socialdemokraterne.

Socialdemokraten Pernille Rosenkrantz-Theil har meget lidt forståelse for Pernille Schnoors partiskifte. Hun mener, at vælgerne må føle sig snydt:

»Jeg var jo selv ude af Folketinget i fire år fra jeg var valgt for Enhedslisten til jeg så meldte mig ud af Folketinget, meldte mig ind i S og blev valgt ind for partiet. Jeg synes jo selv, man skal være meget påpasselig med at tage sit mandat med over til et nyt parti, Når vælgerne sætter sit kryds, så gør de det efter min opfattelse, fordi de selvfølgelig stemmer på en som person, men også fordi de stemmer på et parti. Jeg har prøvet at stemme på en, der skiftede parti, og så føler man sig virklig snydt," siger Pernille Rosenkrantz-Theil til BT.

»Det var også årsagen til, at jeg selv nedlagde mit mandat, før jeg blev valgt ind for et nyt parti. Det står selvfølgelig enhver frit for, men når man repræsenterer et parti, så er der jo nogle mennesker, der har vist en deres tillid, og så svigter man jo vælgerne, hvis man gør sådan noget," tilføjer Pernille Rosenkrantz-Theil.

S-kandidat: Pernille Schnoor svigter sine vælgere

Kilder i Socialdemokratiet vurderer over for BT, at Pernille Schnoors beslutnings formentlig hænger sammen med, at hendes genvalg ved et kommende valg ville være usikkert, efter at Dansk Metals erhvervspolitiske konsulent Rasmus Stoklund Holm-Nielsen for nyligt blev opstillet i samme område.

Han holder sig søndag aften heller ikke tilbage på Facebook i sin kritik af Pernille Schnoors partiskifte:

»De vælgere i Nordsjællands Storkreds, som stemte på PS (Pernille Schnoor, red.) i den tro, at hun var socialdemokrat, svigtes nu. Når politikere gør som PS, gambler de med tilliden til Folketstyret. Politik er ikke en karriere, hvor man uden videre kan skifte til et andet parti, som var det en anden virksomhed. Det mindste man kan gøre, hvis man ikke længere føler sig tilpas i sit parti, er at udtræde af Folketinget, og tage en karensperiode fra politik. Herefter kan man på et senere tidspunkt stille op igen for sit nye parti og se om man kan vælges.«

»Man skal ikke glemme, at en person som PS ikke er valgt alene pga. sine egne kvaliteter. Hun er valgt ind på socialdemokratiske listestemmer samt stemmer, der var i overskud fra andre kandidater i Nordsjælland,« tilføjer Rasmus Stoklund Holm-Nielsen.

BT har forgæves forsøgt at få en uddybende kommentar fra Pernille Schnoor.

Det er kun en måned siden, at tidligere minister og folketingspolitiker Manu Sareen meddelte, at han forlod de Radikale for også at melde sig under Uffe Elbæks faner i Alternativet.

Opdateres...