Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt sparer skat ved at lease sin bil i Tyskland

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, sparer seks procent i moms, fordi hun leaser sin mørkeblå VW Polo Fox 1,4 i Tyskland.

Det skriver Ekstra Bladet.

Helle Thorning-Schmidt lejer sin bil hos Fleggaard i Tyskland. Derved udnytter hun utilsigtet et skattehul i loven, som et flertal i Folketinget inklusiv Socialdemokraterne har lukket fra den 1. januar 2013.

- Jeg har ikke været i Tyskland og lease en bil, men har leaset den hos Care Point i Glostrup, som har en aftale med Fleggaard.

- Det vigtigste for mig er selvfølgelig, at alt foregår helt efter reglerne, siger Socialdemokraternes formand.

Hvis 5000 danskere ligesom hende leaser en lille Fox i Tyskland, går statskassen glip af 122,4 millioner kroner i momsindtægter i de tre år, som leasingperioden gælder.

Socialdemokraternes skatteordfører Nick Hækkerup, kritiserer danskere, som leaser biler i Tyskland.

- Vi synes, det er fornuftigt, at man kan privatlease biler, men det skal jo ikke være et hul, hvor man som privatperson kan undgå at betale en del af den afgift, som andre skal betale, siger Nick Hækkerup og tilføjer:

- Langt de fleste almindelige hårdtarbejdende mennesker betaler deres skat og leaser deres bil som tilsigtet. Men der er også en lille del, som har meget, meget ondt og gør alt, hvad de kan for at smyge sig udenom.

Det kan ikke være rigtigt, at de skal grine af os andre hele vejen til banken, fordi de sniger sig udenom. Det er jo et solidarisk system for fanden, siger han.

Hvad synes du om Thornings momsfidus?

Deltag i debatten under artiklen

/ritzau/