Det er faldet Ole Birk Olesen for brystet, at der udbydes kurser i 'meditation, mindfulness og anerkendende metode' til ledige dagpengemodtagere (arkivfoto).
Det er faldet Ole Birk Olesen for brystet, at der udbydes kurser i 'meditation, mindfulness og anerkendende metode' til ledige dagpengemodtagere (arkivfoto). Foto: SONNY TUMBELAKA
Socialdemokraternes arbejdsmarkedspolitiske ordfører, Leif Lahn Jensen, er enig med med Ole Birk Olesen (LA) i, at de kurser ledige tilbydes, skal være rettet mod at få folk i job.

Det er faldet Ole Birk Olesen for brystet, at der udbydes kurser i 'meditation, mindfulness og anerkendende metode' til ledige dagpengemodtagere. Han mener, at ledige skal tilbydes uddannelse i kompetencer, der efterspørges af arbejdsmarkedet, så ledige kan komme i job igen.

Arkivfoto: Ole Birk Olesen (LA)


Og Leif Lahn Jensen fra Socialdemokraterne er altså enig i den del.

- Jeg mener til gengæld ikke, at det er noget, vi skal gøre noget ved i folketinget. Det er de lokale a-kasser og jobcentre, der sammen med den ledige skal vurdere, hvordan vedkommende bedst kommer i arbejde igen.

- Jobcentrene har masser af værktøjer til at klare den opgave. De kender lokalområdet og de lokale jobmuligheder. Men hvis de vurderer at deltagelse i et meditationskursus kan bringe en ledig i arbejde, så har jeg ingen problemer med det.

- Hvis det ikke lykkes, så er det til gengæld jobcenteret, der har svigtet, siger Leif Lahn Jensen.Han er glad for at regeringen har fået gjort op med den meningsløse aktivering og afviser ikke, at der er brug for et løbende tjek af kursusudbuddet.

- Folk skal ikke på kurser, de ikke kan bruge til noget. De skal på kurser, der kan bringe dem i job på kort eller langt sigt. Det er noget, vi kommer til at kigge på løbende, siger Leif Lahn Jensen.

Den radikale arbejdsmarkedsordfører, Nadeem Farooq (R) deler også den opfattelse:

- Min grundlæggende holdning er, at regeringen har taget et nødvendigt og godt opgør med formålsløse kurser som at bygge spaghettitårne og lære fuglesnak. Når ledige skal på kursus, så skal der være et perspektiv i at de kan komme tilbage på arbejdsmarkedet, siger Nadeem Farooq.

Han tvivler dog ikke på, at fx. ledige, der har været ramt af stress og har svært ved at koncentrere sig, kan have god brug for et kursus i meditation og mindfulness.

- Derfor er det svært at sætte en grænse for, hvornår et kursus er absurd. Jeg vil ikke hverken blåstemple det eller kalde det absurd. Men fremadrettet vil jeg se på, om der kunne være lag længere nede i kursusjunglen, der trænger til et eftersyn, siger Nadeem Farooq.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.