Forsvarsordfører mener, at Forsvarets IT-chef risikerer livstid for at oversætte og videreformidle "Jæger i krig med eliten".

Den nu suspenderede leder af IT-afdelingen i Forsvaret, Jesper Britze, risikerer en livstidsdom for, at have oversat og videreformidlet den arabiske oversættelse af Thomas Rathsacks bog "Jæger i krig med eliten".

Fordi Danmark deltager i en væbnet konflikt i Afghanistan, mener socialdemokraternes forsvarsordfører John Dyrby Paulsen, at Forsvarskommandoen er underlagt den særlige militære straffelov, der giver mulighed for at idømme militære personer fængselsstraf på livstid for at videregive oplysninger om det danske forsvars forhold.

- Jeg frygter, at han risikerer livstid for at oversætte og videreformidle bogen. Der står tydeligt i den militære straffelovs paragraf 28, at der er mulighed for fængsel på livstid til personer, der giver fjenden underretning om det danske militære forsvars forhold, herunder forhold vedrørende kommunikations- eller informationssikkerhed, forklarer John Dyrby.

Anklagemyndigheden efterforsker lige nu, om der kan rejses en straffesag mod Jesper Britze.