Nyheden, om at Henrik Sass Larsen bliver ny gruppeformand, vækker glæde i den socialdemokratiske folketingsgruppe

Henrik Sass Larsen bliver modtaget med åbne arme, når han formelt bliver indsat som gruppeformand ved Socialdemokraternes hovedbestyrelsesmøde onsdag aften.

- Jeg har ikke hørt om, at nogen i folketingsgruppen skulle være uenige i den beslutning, siger medlem af folketingsgruppen Benny Engelbrecht.

Formelt er Henrik Sass Larsen inden bestyrelsesmødet blot indstillet til gruppeformandsposten, men der skulle ikke være tvivl om, at han er tilbage i den øverste socialdemokratiske top.

- Det er stemt af med de personer, der skal have nye poster, siger skatteordfører Thomas Jensen (S) med henvisning til, at nuværende gruppeformand Mogens Jensen bliver degraderet til næstformand. En post som han fra efteråret kommer til at bestride sammen med Københavns Kommunes overborgmester, Frank Jensen.

Socialdemokraternes sundhedsordfører, Sophie Hæstorp Andersen, glæder sig over at få en stor politisk kapacitet i spil igen.

- Det har været trist at have så dygtig en politiker siddende som bænkevarmer, og jeg er rigtig glad for, at han nu kommer tilbage på banen, siger Hæstorp Andersen.

Hun erkender, at den tidligere politiske ordfører har »en helt bestemt stil« og kan virke meget kontant som leder.

- Men man skal ikke tage fejl af, at han også arbejder på de indre linjer og tager folk i ed, før han nødvendigvis går ud og virker brutal. Det rigtigt gode ved Henrik er, at han også formår at slå igen mod vores politiske modstandere, så det ikke kun er indadtil, han regerer, siger Sophie Hæstorp Andersen.

En af de yngre og nyvalgte socialdemokrater Trine Bramsen glæder sig over at få et politisk forbillede som gruppeformand.

- Henrik Sass er en stolpe i dansk politik og har nogle helt særlige evner. Han er en hamrende dygtig politiker og en samlingskraft, siger Trine Bramsen og understreger, at den vigtigste opgave som gruppeformand netop bliver at være samlingspunkt for folketingspolitikerne.

- Det vigtigste bliver at koordinere politikken mellem regeringen, folketingsgruppen og partiorganisationen. Alle skal føle sig involveret, og det er jeg helt sikker på, at Henrik Sass Larsen sammen med den øvrige gruppebestyrelse på forbilledlig vis kan sørge for, sker, supplerer Benny Engelbrecht.

Henrik Sass Larsen var kørt i stilling til en ministerpost, da Socialdemokraterne kom i regering med SF og Radikale Venstre i september sidste år. Men statsminister Helle Thorning-Schmidt valgte ham fra, da Henrik Sass Larsen havde haft forbindelse til en rocker.