Det er forkert at nægte den muslimske prædikant Bilal Philips adgang til Danmark, mener Socialdemokraterne.

Demonstrer. Sådan lyder opfordringen fra Socialdemokraternes retsordfører, Karen Hækkerup, i sagen om den muslimske prædikant Bilal Philips, der skal tale på en konference for Islamisk Trossamfunds ungdomsafdeling.

- Han skal ikke nægtes indrejse, for så risikerer man at gøre ham til helt. Desuden er det et brud på nogle fundamentale principper. Fordi der kommer nogle, vi ikke kan lide, skal man ikke bare nægte dem adgang, siger Karen Hækkerup.

Reaktionen kommer, efter Dansk Folkeparti har meddelt, at partiet vil henvende sig til justitsministeren med henblik på at nægte prædikanten adgang til landet. Hvis ikke med nuværende lovgivning, så med ny.

Ifølge Politiken står Bilal Philips for antisemitiske, intolerante holdninger og er imod integration. Karen Hækkerup afskyr hans standpunkter, men opfordrer danskere til at gå på gaden, hvis de er uenige med prædikanten.

- Den bedste måde at angribe så fladpandede holdninger er at demonstrere. Og i stedet for at nægte manden indrejse, må man holde øje med, hvem der lytter til ham, siger socialdemokraten.

Hun mener, at der er klare paralleller til sagen om den højreorienterede hollandske politiker Gert Wilders, der blev nægtet adgang til Storbritannien. Da han meldte sin ankomst i Danmark, blev et indrejseforbud også diskuteret herhjemme.

Bilal Philips er tidligere blevet nægtet adgang til Storbritannien og Australien.

/ritzau/