Thomas Banke var en af Lars Løkke Rasmussens tro støtter. Her ønsker han ham tillykke med statsministerposten. Arkivfoto.
Thomas Banke var en af Lars Løkke Rasmussens tro støtter. Her ønsker han ham tillykke med statsministerposten. Arkivfoto.

Den skandaleombruste borgmester Thomas Banke var solid støtte for Lars Løkke under hans bilagssag. Men Løkke har vendt Banke ryggen

Den tidligere liberale komet borgmester i Fredericia Thomas Banke (V) er ude i sit livs krise. Hele byrådet i Fredericia kommune og hans egen Venstre-gruppe har vendt ham ryggen og udtrykt mistillid, fordi han har brugt skattekroner på private formål som køb af musik på iTunes, vin og taxature.

Men der er total radiotavshed fra hans egen partiformand Lars løkke Rasmussen. I 2008 havde piben en anden lyd, da Løkke var ude i et kraftigt stormvejr. Han blev meldt til politiet af Hørsholms daværende borgmester Uffe Thorndahl, fordi han både som amtsborgmester og senere minister havde købt cigaretter, hotelovernatning og middage på restauranter på statens regning.

Dengang var en af han mest solide støtter netop Thomas Banke, som satte gang i en massiv kampagne for at vise sin opbakning til partiformanden og blandt andet udtalte;

- Han (Uffe Thorndahl red.) har forsøgt at begå karaktermord på Lars en gang tidligere, og nu synes vi, at Thorndahls perverterede hævntogt skal stoppes. Han skulle hellere koncentrere sig om at yde Hørsholms borgere en ordentlig service. Det her er en sag om personlig hævn og forsøg på at få Lars ned med nakken, sagde han dengang.

Fredericia-borgmesters spidskandidatur er fortid

Fredericia-borgmesters spidskandidatur er fortid Kommunalvalg200

Thomas Banke lavede en støtteside på Facebook til fordel for Lars Løkke og meldte Hørsholm-borgmesteren til politiet for falsk anmeldelse. Men nu er der total tavshed fra Venstres partiformand, efter Thomas Banke selv er blevet anklaget for at have rod i sine bilag og ser ud til at kuldsejle sin ellers lysende politiske karriere. Det finder Socialdemokraterne dybt hyklerisk.

- Jeg har faktisk kun ros til overs for Venstres nye nultolerance over for borgmesteren, men jeg kan da undre mig over, at den først kommer nu og ikke var Venstres politik, da Lars Løkke Rasmussen som minister var ude i en endnu større bilagssag. Dengang var der ingen grænser for Venstres forsvar, selvom der også var tale om misbrug af skatteborgernes penge og Løkke nærmest var det, man kan kalde en bilagsspekulant, siger Simon Kollerup MF for Socialdemokraterne.

I 2009 hyldede Lars Løkke Thomas Banke som en helt i sin landsmødetale og brugte helt usædvanligt store dele af talen på den nyvalgte borgmester, der vandt borgmesterposten i Fredericia, hvor Venstre ikke havde haft magten siden 1921.

- Vi skal hylde vores helte. Mine damer og herrer -så skal der klappes igennem for fremtiden, sagde han henvendt til Thomas Banke.

Bt.dk  har gjort utallige forsøg på at få en kommentar fra Lars Løkke og andre fremtrædende medlemmer af Venstres ledelse, men har kun modtaget denne kortfattede besked på mail fra Venstres partisekretær Claus Søgaard-Richter.

- Jeg har noteret mig, at Thomas Banke selv ønskede orlov. Den beslutning har jeg taget til efterretning. Jeg har ligeledes taget Venstres byrådsgruppes beslutning i forhold til Thomas Bankes fortsatte virke som borgmester til efterretning. Derudover har jeg ikke yderligere kommentarer.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.