Kristian Thulesen Dahl bør fortælle, om DF virkelig sammenligner homoseksuelle med dyr, lyder kravet fra Socialdemokraterne. DFs familieordfører beklager sit ordvalg.

- Hvad bliver det næste? At man kan gifte sig med sin hund?

Sådan spurgte Dansk Folkepartis familieordfører, Mette Hjermind Dencker, da Berlingske Nyhedsbureau fredag bad hende om at tage stilling til et radikalt forslag om, at tre eller fire homoseksuelle forældre deler myndigheden over et barn.

Udtalelsen vækker dyb forargelse hos det socialdemokratiske folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen.

Han mener, at Mette Dencker går langt over stregen, når hun sammenligner homoseksuelle med dyr.

- Det er en grovhed af en hidtil uhørt karakter. Vi har en åben debat om nye familiemønstre, og så kommer der sådan en udtalelse. Det er på kanten af det anstændige, siger Flemming Møller Mortensen.

Ifølge hans opfattelse er Mette Denckers kommentar så grov, at det kræver en reaktion fra DFs gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl.

- Som kommende partileder bør han forholde sig til, om sådan en sammenligning stemmer overens med Dansk Folkepartis officielle politik. Hvis det er tilfældet, må vi tage det til efterretning, men jeg håber, at han vil tage afstand fra kommentaren, siger Flemming Møller Mortensen.

Berlingske Nyhedsbureau har fredag aften forsøgt at få en kommentar fra Kristian Thulesen Dahl, men uden held.

Det lykkedes til gengæld at komme igennem til Mette Hjermind Dencker, og hun beklager, hvis hun har stødt nogen med sin udtalelse.

- Det var bestemt ikke min mening at sammenligne homoseksuelle med hunde, og hvis det er sådan, det er blevet opfattet, så kan jeg kun beklage, siger hun.

Mette Hjermind Dencker understreger, at kommentaren om at blive gift med sin hund skal illustrere, at man med forslaget fra de Radikale bevæger sig ud på en glidebane, der undergraver kernefamilien.

- Jeg ser ikke ned på homoseksuelle, siger hun.