Lyt til artiklen

X Factor-dommer Thomas Blachman føler sig censureret i Socialdemokraternes medlemsblad Socialdemokraten.

I en statusopdatering på Facebook beskylder han 'Socialdemokraten' for at have censureret hans udtalelser om partitoppen.

- Det socialdemokratiske medlemsblad 'Socialdemokraten' kontaktede mig, for at stille mig spørgsmål og høre, hvorfor jeg har stemt socialdemokratisk hele mit liv. Det gad jeg godt selv at finde ud af, så jeg svarede ja. Men efter at jeg i dag gennemlæste deres Se&Hør style redigering, indså jeg, at jeg var blevet censureret hver gang, jeg nærmede mig parti toppen. Jeg sagde, at de kunne rende mig, og at jeg selv ville publicere den ucensurerede version i aften, så det gør jeg hermed, skriver den rapkæftede musik-guru på sin Facebook-profil.

I protest over redigeringen af hans udtalelser har han lagt det, han hævder er det oprindelige interview, ud på nettet.

I den oprindelige version langer han blandt andet hårdt ud efter partiformand, Helle Thorning-Schmidt.

- Helle formulerer sig selv som endnu en privatiseret lykkerider og hendes embedsmænd er blottet for menneskeligt klarsyn, vision og genialitet. Det ville ikke komme bag på mig hvis socialdemokratiets næste parole lød "Ned med skatten og op med humøret", siger Blachman i den del af interviewet, der altså ikke er med i det kommende medlemsblad "Socialdemokraten", der lige nu er på vej ud i 50.000 eksemplarer til partiets tilhængere.

Blachman vil dog alligevel stemme socialdemokratisk ved næste valg, som han har gjort hele sit liv, fremgår det af interviewet.

- Det bliver med skælvende hånd... Men jeg gør det af princip, som han udtrykker det.

- Det er helt fint, at Blachman har lagt sin version ud på Facebook. Det må han hjertens gerne gøre. Men det, vi bringer, er jo et redigeret interview. Vi skriver jo ikke alt, hvad folk siger, siger Socialdemokratens ansvarshavende redaktør Larts Midtiby til bt.dk.

Og det er ikke fordi, I ikke vil have kritik af Helle Thorning i jeres blad?

- Nej, vi vil gerne have en åben debat, og der er jo både kritik på vores hjemmeside og på Helles Facebook-profil, siger Lars Midtiby.

Thomas Blachman meddelte via sin presseagent, at han ikke ville kommentere noget til pressen, men B.T. modtog alligevel en SMS fra musik-troldmanden torsdag aften, der lød:

- Takket være min ytringsgaranti på facebook, fik jeg luft for min oplevelse med Socialdemokratens mere begrænsede ytringsfrihed. Og så er der ikke mere i den sag, den er hermed afsluttet. Jeg har andet at lave, skriver Blachman til bt.dk.

På sin facebook-profil takker han de 19.486 fans, der i det sidste døgn har downloadet hans ucensurerede version af interviewet.

Læs hele Blachmanns version her