Flere socialdemokratiske borgmestre er bange for, at folkeskolereformen vil ramme kommunerne hårdt på pengepungen, fordi flere timer koster flere penge.

En række socialdemokratiske borgmestre frygter tanken om at øge antallet af undervisningstimer i regeringens bebudede folkeskolereform. Det sker, fordi en ny opgørelse fra Danmarks Lærerforening, baseret på oplysninger fra UNI-C og Ministeriet for Børn og Undervisning, viser, at flere timer koster flere penge. Det skriver Information torsdag.

- Det er udfordrende, at vi kan se frem til at skulle finde så mange penge i vores budget. Vi har kun den samme sum at arbejde med, så når vi skal øge udgifterne det ene sted, skal vi sænke dem et andet sted, siger borgmester i Silkeborg Kommune Hanne Bæk Olsen (S) til Information. Opgørelsen viser, at Silkeborg Kommune vil komme til at mangle cirka 32,3 millioner kroner årligt, hvis kommunen skal nå regeringens målsætning for nye timetal.

Avisen har ligeledes talt med borgmestrene i Holstebro, Næstved og Aabenraa, som deler Hanne Bæk Olsens bekymring.

Ifølge Peter N. Allerup, professor ved Aarhus Universitet, vil det dog lykkes kommunerne at finde de nødvendige midler.

- I øjeblikket vil folkeskolereformen blive prioriteret meget højt i kommunerne. Der kommer så store omvæltninger ind ad døren for både elever og lærere, og derfor vil der være politisk velvilje til at finde midlerne, siger han til Information.

Samtidig maner børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) til tålmodighed blandt borgmestrene.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.