ARKIVFOTO.De to medlemmer af Europa-Parlamentet Jørn Dorhmann (DF) og Rikke Karlsson (tidligere DF) har siddet i bestyrelsen for Morten Messerschmidts omstridte EU-støttede 'fond' Meld uden at vide det. Det fastslår de begge overfor Ekstra Bladet. (se Ritzau historie 181000) ARKIVFOTO 2015 af Morten Messerschmidt (DF)- - Se RB 10-05-2016 07:44. DF vil betale halvdelen af EU's regning for Messerschmidt. EU har opgjort Dansk Folkepartis restance til 2, 9 millioner kroner, men partiet vil kun betale knap halvdelen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2016)
ARKIVFOTO.De to medlemmer af Europa-Parlamentet Jørn Dorhmann (DF) og Rikke Karlsson (tidligere DF) har siddet i bestyrelsen for Morten Messerschmidts omstridte EU-støttede 'fond' Meld uden at vide det. Det fastslår de begge overfor Ekstra Bladet. (se Ritzau historie 181000) ARKIVFOTO 2015 af Morten Messerschmidt (DF)- - Se RB 10-05-2016 07:44. DF vil betale halvdelen af EU's regning for Messerschmidt. EU har opgjort Dansk Folkepartis restance til 2, 9 millioner kroner, men partiet vil kun betale knap halvdelen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2016) Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det tidligere europaparlamentsmedlem for Dansk Folkeparti Rikke Karlsson har meldt Morten Messerschmidt (DF) til politiet. Hun er chokeret og føler sig misbrugt, fortæller hun til BT.

»Det er dybt rystende. Jeg står kun måbende overfor, at jeg har været medlem af en fond uden at vide det og endda har været med i hovedbestyrelsen,« siger hun.

Anmeldelsen kommer på baggrund af, at Ekstra Bladet onsdag har fremlagt dokumenter, hvor det fremgår, at Rikke Karlsson og den anden DF'er Jørn Dohrmann i 2014 var til stede på et møde, hvor den europæiske fond Meld blev stiftet.

Men de var ikke tilstede på mødet, og ifølge de to vidste de ikke, at de var medlem af fondens hovedbestyrelse. Det fremgår endda, at Rikke Karlssons identitet er 'litauer'.

Artiklen fortsætter efter faktaboksen.

Og det er hun meget bestyret over og har derfor onsdag meldt Messerschmidt til politiet. Hun har sin egen teori om, hvorfor Morten Messerschmidt kan have haft en interesse i at angive en anden nationalitet end dansk på papirerne.

»Det er meget alvorligt, for alle ved, at der skal syv forskellige nationaliteter til for at danne en fond, og for at få adgang til midlerne, så jeg kan have alle mulige tanker om, hvorfor de indmelder mig som litauer,« siger hun.

Dermed mere end antyder hun, at Messerschmidt kan have ændret hendes nationalitet for, at der var nok nationaliteter i hovedbestyrelsen til at stifte fonden og få fat i midler til kampagner.

Messer

Sidste efterår meldte Rikke Karlsson sig ud af Dansk Folkeparti, fordi hun havde opdaget, at hun var med i bestyrelserne for fondene Meld og Feld. Hun var vred over, hun ikke mente, hun kunne få indsigt i regnskaberne, mens Morten Messerschmidt understregede, at de var godkendt af revisorer.

Men Europaparlamentets præsidium afgjorde efterfølgende, at Dansk Folkeparti ulovligt havde brugt tre millioner kroner i EU-støtte på politiske kampagner i Danmark.

Dansk Folkeparti valgte derfor at betale halvdelen af de skyldige beløb på 1,6 millioner tilbage, da det var det, partiet mente, de selv havde brugt på danske kampagner.

Split

Ifølge Rikke Karlsson fik hun først selv at vide, at hun blev medlem af Meld i 2015, men nu fremgår det altså af dokumenterne, at det allerede skete i 2014. Det har Jørn Dohrmann, som stadig er medlem af Dansk Folkeparti, også stillet sig undrende overfor.

»Jeg ved med 100 procents sikkerhed, at jeg ikke har sagt ja til at sidde i Melds bestyrelse. Jeg er helt uforstående og har aldrig været til et møde i Meld,« siger han til Ekstra Bladet.

Espersen melder afbud til USA-rejse efter negersag DF: Dejligt a

Rikke Karlsson føler sig dybt krænket over at blive meldt ind i en bestyrelse uden at vide det, fortæller hun til BT.

»Jeg har aldrig deltaget i det møde eller skrevet under på, at jeg var medlem af bestyrelsen, og så fremgår det ovenikøbet, at jeg er litauer. Det har været en lang kamp på et helt år. Det har været den ene påstand efter den anden, men nu forelægger der jo klare beviser, og derfor har jeg anmeldt det. Det er jo min identitet, de har misbrugt for at stifte denne fond på en generalforsamling, som jeg ikke har været med til.«

Morten Messerschmidt har ikke ønsket at kommentere på sagen på nuværende tidspunkt.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.