Inger Støjberg
Inger Støjberg Foto: Sara Gangsted

Inger Støjberg nævnes oftere og oftere som mulig formandskandidat i Venstres bagland

Nogle elsker at hade hende. Men endnu flere tager hatten af for hendes indsats siden valget.

Engang kaldte man hende Komiske Inger og Sorte Inger. Nu taler man på en helt anden måde om integrationsminister Inger Støjberg (V). I dele af Venstre taler man om hende med en helt ny respekt. Man taler om hende som kronprinsesse – et bud på en ny formand, den dag Lars Løkke måtte træde tilbage.

RB PLUS Støjberg til EU-hastemøde om grænsekontrol 3453

»Ja, hun er blevet et formandsemne. Hun har det, der skal til. Hun gør det godt, og hun har stor opbakning i store dele af Venstre. Både i folketingsgruppen og ude i landet,« siger en minister, der ønsker at være anonym.

En anden fremtrædende Venstre-politiker med lang politisk erfaring siger:

»Hun har x-faktor, og det betyder meget i vore dage. Hun har erfaring både som amtsrådsmedlem, fødevareordfører, politisk ordfører og beskæftigelsesminister, så hun har mange ting på paletten. Hun har stor opbakning i Jylland. Men hvis hun skal være formand en dag, skal Venstre afgøre med sig selv, om de skal have en formand, der deler vandene så meget, som hun gør,« siger Venstre-politikeren, der også ønsker at være anonym.

041SEisk_Portraet-af-Inger-.jpg

BTs politiske kommentator Søs Marie Serup, der tidligere har været pressechef for Venstre og rådgiver for Lars Løkke Rasmussen, er ikke i tvivl om at Inger Støjberg er røget lodret opad på den interne hitliste.

»Inger Støjbergs navn nævnes oftere og oftere som en mulig formandskandidat. Indtil nu har man tænkt hende som en ny næstformandskandidat og overvejet, hvem af mændene hun skulle danne alliance med, når Løkke en dag træder tilbage. Mange synes, det kunne være dejligt med en kvindelig næstformand. Men når man taler med Venstres bagland for tiden, kan man høre, at flere og flere overvejer, om hun ikke burde være formandskandidat i stedet. Hun er meget populær blandt Venstre-borgmestrene i Jylland, især i Syd og Sønderjylland, det såkaldt ’gule område’, hvor Dansk Folkeparti gik meget frem ved valget,« siger Søs Marie Serup.

Køb BT mandag og læs meget mere om spillet i kulissen, og hvem der ellers er som mulige formandsemner.

BM

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.