Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Mahmoud Hamdan var indtil tirsdag morgen tilknyttet som rollemodel i Social- og Integrationsministeriet.

Men så fik han skrevet på Facebook, at han synes det var okay, at hun blev spyttet på, da hun besøgte Gjellerup.

- Jeg sagde det kun for at provokere hende. Jeg synes selvfølgelig ikke, det er okay at spytte hende. Det var sarkastisk ment, siger Mahmoud Hamdan.

Han skriver på sin Facebook-profil, at Social-og Integrationsministeriet vil have ham til at undskylde sine udtalelser over for Firoozeh Bazrafkan.

- Jeg er en fortaler for ytringsfriheden og mener derfor ikke, at man skal undskylde for at sige sin mening om et andet ligestillet menneske, mens jeg godt kan indrømme, at det var et forkert ordvalg at kalde hende luder, står jeg stadig fuldt ind for at jeg er en stærk modstander for hende og hendes ideer, og jeg har fortsat den holdning, at hun er en modbydelig person, hvis livsmål er at nedgøre muslimer og islam, skriver han på Facebook.Mahmoud Hamdan fortæller, at han selv ringede til Social- og Integrationsministeriet tirsdag morgen og opsagde sit hverv om at være rollemodel.

- Jeg kunne se, at der var flere, der ville misbruge min kommentar og jeg vil ikke have, at det skal gå ud over Dialogkorpset.

Social-og Integrationsministeriet bekræfter, at Mahmoud Hamdan selv kontaktede ministeriet tirsdag morgen og sagde op. Men man lader også forstå, at hvis han ikke havde gjort det, så ville ministeriet have valgt at afslutte samarbejdet.

- Nedsættende ytringer om andre mennesker er fuldstændig uforeneligt med at være en del af Dialogkorpset. Det har det nu tidligere medlem heldigvis også selv indset, og samarbejdet er afbrudt med øjeblikkelig virkning. Det er vigtigt at understrege, at Dialogkorpset udfører et stort og vigtigt arbejde for at modvirke æresrelaterede konflikter, og jeg har fuld tiltro til korpsets fortsatte arbejde, siger Annette Vilhelmsen.