Birthe Rønn Hornbech trækker i land.

Nu er det ikke længere imod hendes menneskesyn at beregne omkostningerne forbundet ved indvandring.

Det var mangel på viden, der gjorde, at integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i sommer talte kraftigt imod et forslag fra Dansk Folkeparti om at beregne omkostningerne ved indvandrere.

- Der har jeg udtalt mig, uden at have sat mig ordentligt ind i tingene. Det er ikke noget, jeg selv ville finde på, men det viser sig, at der allerede er en række undersøgelser om det, siger Birthe Rønn Hornbech.

Erkendelsen kommer, efter at regeringen og Dansk Folkeparti i den nye udlændingeaftale er blevet enige om at undersøge omkostningerne ved henholdsvis ikke-vestlige og vestlige indvandrere og etniske danskere.

En undersøgelse som Birthe Rønn Hornbech tidligere har talt meget kraftigt imod:

- Jeg er inderligt imod, at man begynder at gøre bestemte udvalgte grupper op i penge. Det strider imod mit menneskesyn, at man vejer efter, om de er børn af Ismail, Sarah eller Kristian, lød beskeden fra integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) den 1. august i år.

Integrationsministeren forklarer, at hun dengang ikke vidste, at der allerede fandtes den slags undersøgelser.

- Jeg ville aldrig selv have fundet på det, men jeg må konstatere, at det, jeg udtalte mig imod, det findes allerede. Fortiden står ikke til ændre, siger Birthe Rønn Hornbech.

Spørgsmål: Er det stadig imod dit menneskesyn at skelne grupper på den måde?

- Nu vil jeg gøre, hvad jeg kan, for at det bliver mere neutralt. Jeg går ikke ind for, at man stigmatiserer grupper, og sådan som jeg har forstået min aftalepartner, er det heller ikke det, der er meningen. Vi gør jo også op, hvad vi selv koster.

Birthe Rønn Hornbech bliver også spurgt til rygterne om, at hun har truet med at gå af, hvis Dansk Folkeparti fik gennemført et ønske om at hæve aldersgrænsen for familiesammenføring fra 24 til 28 år.

Her svarer hun dog ved at gentage, at hun aldrig truer med at gå af, men med at blive.

/ritzau/

Andre læser også