Venstres boligordfører Louise Schack Elholm anklager rød blok for at begå magtmisbrug i Folketingets boligudvalg.
Venstres boligordfører Louise Schack Elholm anklager rød blok for at begå magtmisbrug i Folketingets boligudvalg. Foto: Claus Bech
En mundtlig aftale, som Socialdemokraterne og Enhedslisten fortrød og ikke længere vil stå ved, er genstand for et længere skænderi i Folketingets boligudvalg.

Venstres boligordfører Louise Schack Elholm anklager regeringspartierne og Enhedslisten for at misbruge deres magt i udvalget til at annullere en beretning - altså en udvalgsbeslutning - som boligudvalget vedtog på et møde i november. Man har også fusket med mødereferatet ved ikke at nævne, hvad der egentlig skete, mener hun.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Efter min vurdering er det magtfordrejning, når man pludselig ikke vil stå ved, hvad man har vedtaget, siger hun.

Striden handler om, hvor skrappe krav man skal stille til tilstandsrapporter. Oprindeligt var Enhedslisten gået med til at pålægge to ministerier at gennemføre i alt 100 stikprøvekontroller af ejendomsmægleres praksis i forbindelse med bestilling af rapporterne. Hensigten er at belyse, om ejendomsmæglerne bestiller tilstandsrapporter, der gør boligen lettere at sælge.

Lars Dohn fra Enhedslisten bekræfter, at han først sagde ja til Venstres beretning.

- Men så var Fanden løs i Laksegade, siger han og fortæller, at han på et møde med regeringspartierne pludselig fik et bedre tilbud.

- Og for mig er indholdet vigtigere end hvilke partier, der står bag. Jeg fik 95 pct. af mine ønsker opfyldt, siger Lars Dohn.

Bjarne Laustsen (S) afviser Louise Schack Elholms anklager.
 
- Når det ikke står i referatet, er det bare snak. Hun gav et ægteskabstilbud, der viste sig ikke at holde. Sådan er det. hun har ikke kendt sin besøgelsestid, siger Bjarne Laustsen.

Han mener omvendt, at Louise Schack Elholm har et problem, når hun på udvalgets møde i torsdags insisterede på, at Enhedslisten støtter hendes ændringsforslag til den ny beretning.

- Det har hun ikke Enhedslistens opbakning til, siger Bjarne Laustsen.

Regeringspartierne tygger nu på, om de vil være med til som foreslået af Venstre, at fremrykke stikprøvekontrollen med et halvt år.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.