Mere end halvdelen af regeringen og Enhedslistens vælgere havde hellere set en skatteaftale med Enhedslisten. Borgerlige vælgere er glade for aftalen.

Regeringens egne vælgere er stærkt kritiske over for den skatteaftale, der blev indgået fredag aften med Venstre og Konservative. Det viser en meningsmåling, som Epinion har lavet for DR.

Hele 51 procent af regeringens og Enhedslistens vælgere synes, det er en dårlig aftale. Og 59 procent mener, at aftalen burde have været indgået med Liste Ø - og ikke med de borgerlige.

Regeringens aftale betyder blandt andet, at topskatten bliver sænket og fradraget øget for folk, der er i arbejde, mens overførselsindkomster som dagpenge og kontanthjælp beskæres, så de stiger langsommere, end tilfældet er i dag.

Og den aftale bliver altså modtaget med skepsis af venstrefløjens vælgere, viser undersøgelsen.

Til gengæld er de borgerlige vælgere generelt positivt indstillede.

Således mener 63 procent af blå bloks vælgere, at det er en god aftale, og 70 procent af dem synes ikke overraskende, at det var et klogt valg af Helle Thorning-Schmidt (S) og Bjarne Corydon (S) at skrotte planerne for en aftale med Enhedslisten for i stedet gå sammen med Venstre og Konservative.

Enhedslisten har oven på aftalen erklæret, at de ikke længere vil være støtteparti for regeringen. Vælgerne er dog i tvivl om, hvorvidt det betyder, at venstrefløjspartiet rent faktisk vil vælte Helle Thornings regering.

44 procent tror, Johanne Schmidt-Nielsen vil trække tæppet væk under SSFR-regeringen, mens 27 procent ikke tror på det, og resten er i tvivl.

Målingen er gennemført med 1189 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år dagen efter aftalen blev indgået.

BNB