S-F og EL i København afviste i 2008 en betalingsring, som S-SF nu vil indføre, siger Venstres Cecilia Lonning

Socialdemokraterne og SF taler med to tunger om betalingsringen, de indfører omkring København, hvis de vinder valget. I 2008 afviste S, SF og Enhedslisten i Københavns Borgerrepræsentation en betalingsring med præcis samme placering som nu.

Det siger Venstres Cecilia Lonning. Hun sidder i Borgerrepræsentationen og opstiller til Folketinget.

- Det er dobbeltmoralsk, siger Cecilia Lonning.

- Det er meget påfaldende, at (overborgmester) Frank Jensen (S) jubler over betalingsringen, når Anne Vang, som nu er partiets nummer to på rådhuset, i 2008 sagde, at den placering, man foreslår, umuliggjorde menneskers hverdagsliv, siger hun.

Dengang i 2008 afviste Borgerrepræsentationens røde flertalen betalingsring, som var udformet af embedsmænd i hovedstadsområdet.

SF's Lotte Thiim Bertelsen sagde i 2008 at en betalingsring skal tage hensyn til sammenhængende bydele.

- Vi er meget begejstrede for planerne om en betalingsring, der vil begrænse transporten med 40 procent. Men der skal også tages lokale hensyn, så vi undgår at skære sammenhængende bydele over, sagde hun.

Dengang i 2008 fik SF'eren støtte fra Enhedslistens Morten Kabell og Socialdemokraternes Anne Vang, der var politisk ordfører på rådhuset.

Nu vil S-SF indføre bompenge på 15 kroner i myldretiden i to år. Beløbet stiger til 25 kroner. Skønt De Radikale støtter betalingsringen, ønsker de en folkeafstemning ligesom i Stockholm. Det har Helle Thorning-Schmidt afvist.

Betalingsringen er ifølge Cecilia Lonning en ekstraskat. Det koster en familie 11.000 kroner om året i bompenge, hvis deres bil passerer betalingsringen til København morgen og aften.

- Det er 50 kroner om dagen i 220 arbejdsdage. Det er præcis den samme betalingsring, som dengang blev forkastet, fordi det er urimeligt, at den skærer igennem udvalgte bydele og skoledistrikter, siger hun.

/ritzau/