Da valgkampen startede førte oppositionen med 96 mandater mod blå bloks 79. Nu står den 93-82 i rød favør.

Regeringen og dens støttepartier haler langsomt ind på oppositionen med Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt i spidsen.

Ifølge den seneste meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau, opnår rød blok 93 mandater mod regeringssidens 82 mandater.

Da valgkampen blev skudt i gang fredag stod den 96-79 i rød favør. I procenter svarer det til 52,7 procents opbakning til oppositionen mod 46,7 procent til blå blok.

I målingen går Venstre 1,3 procent frem i forhold til søndagens måling, og partiet nyder nu en vælgeropbakning på 24,5.

Men den fremgang bliver stort set spist op af en tilbagegang på en procent til Dansk Folkeparti, der nu er nede på 11,5 procents opbakning.

Også Socialdemokraterne kan notere en fremgang på 1,3 procent i den seneste måling, men lige lidt hjælper det for rød blok som helhed, fordi SF taber tilsvarende.

Alle forskydninger ligger dog inden for målingens statistiske usikkerhed på 2,8 procent.

Målingen kommer efter en turbulent mandag, hvor især De Konservative var i fokus.

Det er fortsat forårsfornemmelserne mellem de Radikale og De Konservative, der trækker overskrifter, og aftalen fik mandag Dansk Folkeparti til at true med at trække sin støtte til efterlønsforliget, hvis De Konservative rendte fra VKO-forlig om eksempelvis efterlønnen.

Ikke desto mindre kan De Konservative notere en spinkel fremgang i Voxmeter-målingen, hvor partiet nu står til 7,6 procents vælgeropbakning mod 6,4 procent i søndagens måling.

/ritzau/