Folketingspolitikerne skal ikke bestemme, om Københavns Kommune skal under administration. Kravet er slet ikke seriøst, mener Ritt Bjerregaard (S).

De politikere, der har været ude med krav om, at Københavns Kommune skal kigges over skulderen i økonomiske sager, er ikke seriøse, mener overborgmester i København Ritt Bjerregaard (S).

- Jeg tror ikke, at der er nogen, der mener alvorligt, at Københavns Kommune skal sættes under administration, siger hun til Ritzau.

En rapport fra revisionsfirmaet Deloitte har netop vist, at kommunens Teknik- og Miljøforvaltning under borgmester Klaus Bondam (R) har haft rod i regnskaber og budgetter. Men det er ikke den eneste forvaltning, der har været problemer med. Tidligere har Børne- og Ungeforvaltningen haft vrøvl med økonomien. Og det gør, at flere politikere vil have hele kommunen og ikke blot én forvaltning under overvågning. Men det er ikke op til folketingspolitikerne at bestemme, om kommunen eller forvaltningen skal under administration, lyder det fra Bjerregaard.

- Fra Folketingets side kan man bede dem om at give os en ny styreform, som kunne gøre, at der var en bedre sammenhæng mellem de enkelte forvaltninger. Der er nogen, der får pæne karakterer hos Deloitte, mens andre ikke får det. Så skal vi nok selv gå i gang med at få ryddet op i det økonomiske rod, der er i Teknik- og Miljøforvaltningen, siger hun.

Berlingske Tidende skrev ellers torsdag, at der er et flertal - med blandt andet Bjerregaards partifæller fra Socialdemokratiet - på Christiansborg, der vil have ekstern kontrol med økonomien. Dog præciserer kommunalordfører, Rasmus Prehn, efterfølgende, at overvågningen og undersøgelsen af økonomien og budgetterne skal ske i kommunens egen økonomiforvaltning.

/ritzau/