DR og TV2 skal holde op med at samle ind til at hjælpe flygtninge. I stedet skal de samle ind til de hjemløse i Danmark. Det mener dansk top-sangeren Richard Ragnvald.

I et indlæg på Facebook kritiserer Richard Ragnvald DR og TV2 for ikke at gøre nok for at samle ind til hjemløse. Kritikken kommer efter det store indsamlingsshow, der fredag blev vist på DR1 i forbindelse med Danmarksindsamlingen. I alt blev der indsamlet 97.870.606 kroner, som går til fattige børn i den tredje verden. Men de skulle hellere være gået til danske hjemløse, mener sangeren:

»Nu syntes jeg snart at alle de danske solister / artister og skuespillere, skulle skulle stå sammen om at lave et kæmpe indsamlings show til fordel for de hjemløse i Danmark. Det, vi har set i aften, har for mig kun været et stort reklame show. Det kan ikke være rigtigt at DR og TV2 overser disse mennesker. Jeg er sikker på, hvis man lavede et kæmpe stort underholdningsprogram for disse mennesker ville der kommer rigtig mange penge i kassen, så de for det første kunne få et sted, hvor de kunne være i den kolde tid. Danmark, vi kan ikke være det bekendt,« skriver Richard Ragnvald.

Over for TV2 siger Richard Ragnvald, at han er træt af at høre om flygtninge.

»For at være helt ærlig, så er jeg sgu ved at brække mig over, vi hele tiden høre om alle de flygtninge, vi skal hjælpe. Selvfølgelig skal de hjælpes, men det skal være i nærområderne. Det sætter mit pis i kog, at man overser de hjemløse,« siger han.

Foto: Linda Kastrup
Vis mere

Det er ikke første gang, DR får kritik for at have samlet ind til et velgørende formål. TV2 og DR blev ramt af en decideret shit-storm, da de i september 2015 gik sammen om, at samle ind til 'de katastroferamte områder i og omkring det borgerkrigshærgede Syrien’. Mange ville ikke støtte de syriske flygtninge med en krone, og mente at tv-stationerne hellere skulle samle ind til svage i Danmark. Trods de kritiske stemmer, samlede tv-stationerne alligevel 86 millioner kroner ind til de syriske flygtninge.