Socialdemokraterne forsøger at finde fodfæste. Efter B.T.s afsløringer af Helle Thorning og mandens skattesag, har partiets spin-kontor sat Nick Hækkerup til at tude over, at den politiske journalistik er for personfikseret, og at B.T. laver en særlig negativ politisk kampagne mod Socialdemokraterne. Det ligner ren panik.

Lad os tage det sidste først. Selvfølgelig er vi på B.T. ikke drevet af en politisk dagsorden, når vi laver journalistik. Vi har udelukkende fokus på at finde de mest interessante nyheder for vores læsere, og det er - ligegyldigt hvordan man vender og drejer historien – vigtigt at vide, hvorfor statsministerkandidatens mand ikke betaler skat i Danmark. Og om han burde gøre det.

Samtlige andre store medier i Danmark er selvfølgelig gået videre med Thorning-historien, fordi den stiller både politiske og moralske spørgsmål. Samme perspektiv havde f.eks. vores nyheder om Løkkes ferie og det hadefulde opgør mellem Per Stig Møller og Lene Espersen. Det var historier, som på ingen måde vakte glæde hos Venstre og De Konservative, skal jeg hilse at sige. Derfor holder det ikke at beskylde B.T. for at lave journalistisk ud fra en bestemt politisk overbevisning. Hos os gælder den interessante historie, og intet andet.

Grænser flyttetNick Hækkerup beklager sig også over, at debatten er for personfikseret, og at der bliver flyttet nogle grænser i negativ retning i dansk politik for tiden. Politik handler om personer, og den udvikling er partierne i høj grad selv med til at fremme. Både S og SF forsøger at sælge budskabet om Villy og Helle som troværdige, handlekraftige og karismatiske personligheder. Det er pressens opgave at undersøge, om der er lighedstegn mellem det, Helle Thorning siger, og det, hun gør. F.eks når det handler om privatskoler, og når hun taler om, at de velbjærgede skal betale mere i skat.

Og når vi nu er ved det med personfikseringen, så har Socialdemokraterne og vennerne i fagbevægelsen da vist ikke noget at lade andre høre.

Fremme i kritikbussen

I 1998 lancerede Lejernes LO – med et billede af luksusvillaen - et kontroversielt personangreb på Venstres daværende formand Uffe Ellemann-Jensen. Vurderingen er, at det var en medvirkende årsag til Poul Nyrups efterfølgende valgsejr. Og det er da ikke længe siden, ledende socialdemokrater var langt fremme i kritikbussen, da Lars Løkkes bilagssager om cigaretter, øl og hotelophold var på deres højeste.

I høj grad et forsøg på at karaktermyrde statsministeren. Så også set i det lys er Hækkerups angreb et rent selvmål.

Læs mere i dagens avis.