Siden 2001 har regeringens spindoktorer oplevet en lønfest helt uden sidestykke. De tre bedst lønnede tjener nu mere end en almindelig ministerløn, skriver B.T. søndag.

B.T. har fået aktindsigt i de særlige rådgiveres løn. Oversigten viser, at  Søs Marie Serup, Morten Langager og Søren Møller Andersen alle får mere i løn og pension end for eksempel Bertel Haarder, selv om han både er øverste politisk chef og forvaltningschef for flere tusinde ansatte i Undervisningsministeriet.

Bertel Haarders samlede årsløn som minister og medlem af Folketinget ligger på 1.160.000 kr.

Til sammenligning får statsminister Lars Løkke Rasmussens spindoktor, den 34-årige Søs Marie Serup 1.257.012 kr. inklusiv pension.

Veteranen blandt spindoktorerne er Morten Langager. Han blev håndplukket af Lene Espersen helt tilbage i november 2001 og startede med en beskeden årsløn på 677.788 kr. Det svarede dengang nogenlunde til, hvad en kontorchef fik.

Men siden er det gået stærkt med lønstigninger på i snit 10 procent om året. I samme periode har andre ansatte i staten kun oplevet beskedne årlige stigninger på 3,5 procent.

I dag tjener Morten Langager 1.132.250 kr. og er tæt på at indhente såvel Lene Espersen som ministeriets lønførende departementschef Michael Dittmer.

Kun fordi Lene Espersen som vicestatsminister oppebærer et ekstra tillæg til sin ministergage og dermed får 1.2 mio. kr., er hun indtil videre stadig bedre lønnet end sin spindoktor.

Udviklingen bekymrer arbejdsmarkedsordfører Torben Hansen (S).

- Det er absurd med så høje lønninger, når de ikke har noget forvaltningsansvar. De skal til enhver tid rådgive deres chefer til at stå i et så gunstigt lys som muligt. Men det er jo ikke noget, der kommer borgerne til gode, siger han.

Læs mere i søndagens udgave af B.T.